Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 19. februar 2013

Tid til en øl - Goose Island Bourbon County Stout


19. Februar 2013

I går var vi på et slotsophold med tilhørende gourmetmiddag. Vi havde fundet et tilbud på Downtown eller Deal.dk, hvor opholdet var til ½ pris. Vi ville have været på Kokkedal Slot i Vendsyssel, men det var lukket om mandagen, så i stedet tog vi til St. Restrup Slotshotel ved Frejlev.

Det er et hyggeligt hotel med himmelseng på værelset og en masse små kaffestuer. Eftermiddagskaffen ( med hjemmelavet roulade ) tog vi i Tapetstuen og aftenkaffen i Pejsestuen.

Til aften var der 5 retters middag – pastinaksuppe, silkeskåret Serranoskinke, kalveculotte, ost og chokoladefondant med sorbet.  Det smagte dejligt – mad i den bedre ende uden dog at svinge sig helt op i toppen. Dertil var den lidt for traditionel. Betjeningen var også udmærket, men nåede ikke op på madens niveau.
Jeg valgte en lokal øl fra Nibe Bryghus til forretterne – ”Mercator”, der er en tripel påskeøl, krydret med mynte og salvie. ( dyr - 75 kr. for 50 cl ), og en Jacobsen ”Brown Ale” til kalveculotten. Begge dele fungerede udmærket.
Jeg havde også taget en aftenøl med, når nu det var gourmetaften. Det var en øl jeg fik i julegave af datter og svigersøn – Goose Island ”Bourbon County Stout ”. De havde været i Ølkonsortiet for af købe ind, og havde mødt Peter og Jakob fra ”Master of Hoppets”, der havde rådgivet dem om, hvad jeg ikke havde smagt. De havde endog tjekket min blog for at se om jeg havde smagt dette stærke stout.
”Bourbon Couty” er en kraftig stout på 15,0%. Den er en del af en serie ved navn Bourbon County. ”Bourbon County Grand Stout” er brygget i anledning af bryg nr. 1000 fra den originale Clybourn Brewpub i Chicago. Bourbon County er  ( så vidt jeg kan finde ud af ) et område i Kentucky, og denne stout er lagret i 8 mdr. på bourbonfade fra et distillery i Kentucky – Heaven Hills. Det er brugt masser af mørk malt og Willamentte humle ( IBU 60 ).
Det er en øl, der tager tid. Den skal nydes langsomt, og det kommer helt af sig selv, for den er så fyldig, at man ikke kan skynde sig. Den er kulsort med mørkebrunt skum, det meget hurtigt aftager. Duft af vanilje, mørk frugt, bourbonfad, alkohol. Mit første indtryk var ”sveske i armagnac”. Den er tyktflydende, varmende og bedøvende – virkelig fyldig. Smagen er meget mørk og kompleks. Mørk chokolade, kaffe, mørke frugter i alkohol. ristet malt og bitterhed. Ind imellem kortvarige strejf af anis. Det er virkelig en stor, men måske er den næsten for kraftig. Det er lige før 33 cl er for meget.
Karakter 5
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar