Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 12. februar 2013

Tid til en øl - Anderson Valley Hop Ottin’ IPA


12. Februar 2013

Den lokale dialekt i Anderson Valley, Californien bruges gerne i området. Blandt andet ses den på bryggeriets etiketter. Anderson Valley Brewing Company’s slogan er ” Bahl Hornin’ ” – hvilket betyder: ”Good Drinkin’ ” på engelsk. Som man kan se på billedet står der ; ”Bahl Hornin’ since 1987”.

Aftenens øl er deres ”Hop Ottin’ IPA” på 7,0%. Også her kommer dialekten Boontling ind. ”Hop Ottin’ ” betyder ”Hardworking Hops” ( ”hårdtarbejdende humle” ). Og der er da også humle på spil, men ikke overdrevent voldsomt. Der brugt Columbus og Cascade og bitterheden når 78 IBU.

Det er en gylden øl med et rødligt skær. Små hurtige bobler og lyst, cremet skum, der også denne gang sætter sig fint på glassets sider. Aromaen er ikke særlig kraftig, især ikke sammenlignet med øllene fra Vidmer Brothers, som jeg skrev om i sidste uge. Der er antydning af lidt fyr.  Også denne IPA er venlig og behagelig at drikke. I smagen mærker man fyr og også grape – ikke den søde slags, men en mere bitter udgave. Bitterheden afslutter, men bliver aldrig for dominerende. Det burde jeg jo synes godt om, da jeg ofte klager over for megen bitterhed, men faktisk bliver denne øl en anelse kedelig og tandløs. Jeg er sandelig ikke let at stille tilfreds.

Karakter 3+

 
Som et kuriosum kan nævnes at indersiden af kapslen er dækket af et plastiklag. Og bag dette står der en sætning. Desværre er det svært at få plastikken af og endnu sværere at tage et billede af teksten. Men på denne IPA- kapsel står der: ” Let Amber tickle your fancy tonight”. Guderne skal vide, hvad det lige betyder – jeg ved det i hvert fald ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar