Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 5. februar 2013

Tid til en øl - Widmer Brothers Falconer's IPA


5. Februar 2013

Oregon i USA ligger på en 3. plads, hvad angår bryggerier pr. indbygger. Hovedbyen Portland har alene over 40 mikrobryggerier. Det største af disse mikrobyggerier er Widmer Brothers - 450.000 barrels om året - der ligger på en 9. plads på landsbasis ( af mikrobryggerier ). Dette skyldes at de i 2007 indgik et samarbejde med Redhook under navnet Craft Brewers Alliance. Men begge brands er stadig tilgængelige.

Det var i 1984 at Kurt og Robert Widmer grundlagde bryggeriet og de lancerede to år senere den berømte ”Hefeweizen”, der stadig er meget populær.

De brygger nu en stor serie af øl – bla. en limited serie ved navn Rotator. Det er forskellige udgaver af IPA.

”Falconer’s IPA” er brygget til ære for Glen Hay Falconer – en brygger, der siden 1990 har skabt sig et god ry. bla  hos Rogue og sidst som brygmester hos Wild Duck Brewery i Eugene, Oregon. Han døde alt for tidligt i 2002. Glen Falconer var meget begejstret for øltypen IPA og det har inspireret Widmer Brothers til at lave denne øl. Desuden giver bryggeriet 5000 $ til Glen Hay Falconer Foundation, der støtter unge bryggere med uddannelse og starthjælp.

Man har valgt at bruge ”Falconer’s Flight” som aromahumle og ”Alchemy” som bitterhumle (  65 IBU ). Malten er pale ale-, caramel 40 L og  Honey malt. ”Flaconer’s Flight er en humleblanding fra Hopunion LLC - tilegnet Glen Hay Falconer.

Det er en smuk kobberfarvet øl med få bobler og en lille skumkrone. Man kunne også kalde den abrikosfarvet, og abrikos er en af de fine noter, der er i den dejlige humlearoma. Grape, lemon og fyrrenåle blander sig også. Den føles let, men har alligevel et godt bid pga af humlebitterheden. Alkoholprocenten er 7,0. I smagen er det mest grapenoten der træder frem ( det havde været fint hvis abrikosen også her var til stede ), og der sluttes af med en god bitterhed.

Karakter 4

Købt i Ølkonsortiet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar