Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 6. februar 2013

Tid til en øl - Widmer Brothers Nelson Imperial IPA


6. Februar 2013

Da Kurt og Robert Widmer i sin tid begyndte at brygge, var det fordi de havde svært ved at opdrive ordentlig velbrygget øl. Så kunne de ligeså godt gøre det selv. Hensigten har været at lave specielle, men tilgængelige ”craftbeers”. Det har de bla, gjort med deres ”Series 924”. Opkaldt efter adressen Russel Street 924, Portland, Oregon - hvor bryggeriet har til huse.

”Nelson Imperial IPA” er en  - efter amerikanske forhold – mild imperial IPA. Den er kun på 8,6% og bitterhedsniveauet er på 70 IBU. Det er set meget kraftigere før, men alligevel er der bid i Widmer’s udgave. Der er naturligvis brugt Nelson Sauvin humle, men derudover er der også brugt Willamette, Cascade og Alchemy.

Det giver en klar, gylden øl med få/ingen bobler og kun et tyndt, lyst skumlag på toppen. Kraftig humlearoma med grape, drue, blomst og fyr. Den har en lidt fyldig, nærmest cremet fornemmelse i munden, men humlen giver alligevel et skarpt, prikkende modspil dertil. Kortvarig sødme i smagen og derefter en markant humlebitterhed. Kraftig bitterhed i eftersmagen, men sødmen ligger og lurer lige bagved.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar