Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 15. februar 2013

Tid til en øl - Anderson Valley Brother David’s Triple


15. Februar 2013

Min kone blev i morges opereret i det ene øje – under fuld bedøvelse, og nu skal hun bare ligge stille på højre side i 24 times. Det er ikke ret spændende, men operationen er vist gået godt. Hun var ikke så snakkesaglig efter bedøvelsen.

Så jeg måtte spise min fredagsmiddag med mig selv – kun i selskab med en god øl fra Anderson Valley. Den sidste af de fire, der kan købes i Salling. Det er også den stærkeste og den dyreste.

”Brother David’s Triple” er en belgisk inspireret ale på 10.0%. Brygget med bygmalt, humle ( Columbus og Sterling ), vand , demerara sukker og en speciel trappistgær. Bitterheden er lav ( 15 IBU ).

Her er etiketten anderledes end på de andre øl fra bryggeriet. Den er holdt i hvide og brune nuancer. En kutteklædt munk står ude i en sø med et glas øl i hånden ( ? ). I baggrunden ses Anderson Valley og man kan også ane bjørnen med gevir et par steder. På halsetiketten er den tydelig. Skriften er gotisk – sikkert for at give en gammelt klosterpræg.

 
På bagsiden kan man læse om ”The High Priestess”, hvilket jo ikke netop er en titel, der benyttes i de kristne klostre. Der er tale om ”Gærens Ypperstepræstinde”, men alligevel…
Det er en flot, klar blommefarvet øl med stort set intet skum. Allerede ved ophældning mærkes duften fra den belgiske gær. Her er lys frugt, især blomme og appelsin, rosin og lidt krydderi. Øllet har en god fylde i munden. Smagen er varieret, men det er lys frugt, tydelig sukker og forskellige lette krydderier der dominerer.
Karakter 4+
Siden den hedder ”Brother David’s Triple” er det sikker brygger David Gatlin, der står for den. Munken på etiketten bærer dog briller, så det er ikke sikkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar