Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 11. februar 2013

Tid til en øl - Anderson Valley Boont Amber Ale


11. Februar 2013

Legenden siger, at Anderson Valley blev fundet ved et uheld, en tilfældighed. Walther Anderson var i 1851 kommet væk fra sit jagtselskab, da han opdagede denne smukke dal i Californien. Inden da havde dalen været hjem for Pomo Indianerne, men Nu rykkede nybyggerne ind og grundlagde byen Boonville. Man taler stadig en lokal dialekt – Boontling – der har rødder i det oprindelige indianske sprog.

Anderson Valley Brewing Company blev grundlagt i 1987. Det er drevet af solenergi, hvilket ses på kapslen.

 
Man brygger bla. en serie øl med navnet ”Boont”. Det refererer til det specielle sprog. På etiketterne ser vi den smukke dal og en bjørn med gevir, der drikker af det klare vand.

 
”Boont Amber Ale” er en rødlig øl på 5,8%. Bittesmå, langsomme bobler – lyst skum, der sætter sig smukt på glassets sider. I duften finder man malt, rugbrød og en svag note af fyr. Den føles blød og venlig. Der er sødme i starten, hvor malten træder frem. Derefter dukker lidt humlenoter af fyr op. Der er brugt Columbus, Bravo, Northern Brewer og Mt. Hood. Bitterheden er lav – kun 16 IBU. Det er da også en nøddeagtig note der afslutter smagen, selvom man kan ane lidt fyrrenåle. En behagelig øl.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar