Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 27. februar 2013

Tid til en øl - Brewfist Fear / Burocracy


27. Februar 2013

I går fik jeg først åbnet en øl sidst på aftenen, og nåede ikke at får skrevet om den. Det var en øl fra italienske Brewfist, og den havde det lidt foruroligende navn – ”Fear”. Det er mig også lidt en gåde, hvad baggrunden er for dette navn. Der er tale om en ”milk chocolate stout”, hvilket normalt ikke virker særlig skræmmende, men på etiketten ser vi en mand, der skriger i rædsel. Om han er sort eller lilla i hudfarven er jeg ikke klar over, men det giver heller ikke umiddelbar mening.

Nu fik jeg oversat hjemmesiden ( den er kun på italiensk, men den automatiske oversættelse giver dog lidt mening ). ”Fear” er dedikeret til ”folk der er bange for mørke øl” ( lidt søgt, men det er en forklaring ). Tilsat laktose og kakaopulver. Brygget på engelsk malt og magnum humle.

Jeg skrev vist i første anmeldelse, at Brewfist var inspireret at amerikanske bryggerier, men indtil nu er deres øl meget engelske i udtrykket.

”Fear” er også brygget efter den skabelon, vi kender fra f.eks Young’s ”Chocolate Stout”, men den er ikke helt så vammelsød i udtrykket. Den er sort med cremet, beige skum. Duft af ristet malt og mælkechokolade. Alkoholprocenten er på 5,2% og bitterheden er 24 IBU. Lad det være sagt med det samme – ”chocolate stouts” er ikke min favoritøl. Der kommer lidt for meget kinderæg over smagen og selvom denne ikke er den værste, har den alligevel de sødladne noter over sig.

Karakter 3

 
Hertil aften åbnede jeg så en anden øl fra Brewfist. Den første af deres IPA’er – ”Burocracy” på 6,0%. Det er den milde IPA med en IBU på 52. Vi ser en rød mand, der krøller et stykke papir sammen med et stort smil, mens en farvestrålende eksplosion stråler på himlen bag ham.
Her bruges der amerikansk og new zealandsk humle – magnum, amarillo, cascade og motueka.
Det er en orange, sløret øl med rodet, lyst skum. Duft af humle med blomst og citrus. I baggrunden en note af karamel og smør. Skarp og aggressiv i munden. Kortvarig smag med meget citron ( motueka-humle ), og derefter en ren, kraftig bitterhed.
Karakter 3

1 kommentar:

  1. Hej Steen
    ,
    Der er blevet startet et lille fællesskab af ølbloggere på facebook. Hvis du vil være med til at skabe rammerne, kan du melde dig ind her:

    https://www.facebook.com/groups/436006183139225/

    Mvh
    Kasper / Humulus Blog

    SvarSlet