Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 22. februar 2013

Tid til en øl - Innis & Gunn Spiced Rum Finish


22. Februar 2013

Innis & Gunn er et relativt nyt bryggeri, der lagrer deres øl på forskellige spiritusfade – fortrinsvis whisky og rom. Ideen kom til dem ved et uheld eller måske rettere ved et tilfælde. Det kan man læse om i tidligere indlæg. De har 3 faste øl i sortimentet bla. en øl lagret på romfade. Det er nok den dårligste af øllene ( som jeg har smagt ), fordi den virker lidt for vammel sød.  Alle øl fra bryggeriet har en speciel sødlig smag, som er deres kendetegn, men i de andre fungerer det bedre.

Derudover har de forskellige ”limited editions”, hvor især deres ”Irish cask” er fremragende ( Porter lagret på Irish Whiskey. I denne serie er der også kommet en rom udgave  - ” Spiced Rum Finish”

Det er en lysere øl end den originale ”Rum Cask”. Den er også på 7,4%, selvom jeg kan se, at alkoholprocenten varierer lidt i beskrivelser på nettet. Den ligner mere den originale øl fra Innis & Gunn, og smagen er også mere i den retning.

Det er en ravfarvet, klar øl med fint hvidt skum og en masse små bobler. Vi finder den sødlige duft, som Innis & Gunn er kendt for. Karamel, vanilje og lidt skarp alkohol. Øllet er let og prikkende. Smagen lægger sig som nævnt tættere op af originalen med, men virker lidt sødere og også mere krydret, hvilket navnet jo også lægger op til. Det virker som noget kaktus, agave. Humletypen er Whitebread Goldings – en variant jeg ikke kender noget til. Efter beskrivelserne skal den være lidt neutral med en sødlig frugtig  tone.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar