Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 26. marts 2013

Tid til en øl - Amager Wrath


26. Marts 2013

Som man kan se på billedet skummer denne øl over af vrede. ”Wrath” betyder vrede, og nok ikke bare almindelig gal i skralden, men mere af den ukontrolerede, selvødelæggende slags. Det er en af de 7 dødssynder, og den dæmon, der knytter sig til den, er Satan selv. Det er nu nok ikke ham, der er afbilledet på etiketten ( i hvert fald ikke i min forestilling ), selvom ”hun” ser grum nok ud.

Amager Bryghus har lavet en øl til hver af dødssynderne ( hovmod, griskhed, lyst, misundelse, frådseri, vrede og dorskhed ). Bryghus er vist nået igennem alle, men jeg har tidligere kun smagt og anmeldt to, nemlig ”Lust” og ”Sloth”. Nu har jeg købt et par stykker mere – ”Wrath” og ”Pride”. Jeg håber at kunne finde de resterende også – bare sådan for god ordens skyld.

”Wrath” er en belgisk saison. På etiketten causerer bryghuset over – hvorfor saison pludselig er så hipt i ølnørd-verdenen. Nu har de begået en synd og ladet deres udgave lagre på pinot noir fade, hvilket nok skal få saisonfundamentalisterne til at skumme af vrede over denne gavtyvestreg. ”Men ærlig talt, vi er ligeglade” slutter de af med.

Det er en cola-farvet øl på 6,5%. Den har en frugtig aroma, hvor man godt kan fornemme drue og vin. Den er temmelig let i munden, med en dejlig friskhed. Smagen er også frugtig, selvom fadlagringen ikke påvirker smagen så meget som de andre vinlagrede øl jeg har smagt i år – Schneider og Mikkeller. Tydelig bitterhed til allersidst, og man efterlades med en meget tør fornemmelse i struben. Måske er det tanniner for det er lidt som at drikke rødvin. Man får næsten lyst til en øl bagefter. Men det skal ikke ødelægge en ellers god øl.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar