Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 3. marts 2013

Tid til en øl - TMOH / To Øl


3. Marts 2013

Lørdag var der en særlig øl-event på John Bull Pub i Aalborg. Peter ( alias ”The Master Of Hoppets” ( TMOH )) har siden december 2009 lavet øl-anmeldelser på YouTube, og det er blevet en stor succes med mange ølentusiaster over hele verden, der daglig følger hans færd. Han holder disse ”beer reviews” på engelsk, og han har fået kontakt til mange ølentusiaster, der sender øl til ham, som han skal anmelde. Derfor har man her mulighed for at få oplysninger om øl, der kan være svære at få fat på på disse kanter. Det er ofte sjældne amerikanske øl, men også danske og europæiske øl fra spændende mikrobryggerier bliver analyseret. Og det er aldrig kedeligt.

I anledning af at han nu nærmer sig 1000 anmeldelser, havde han inviteret ølglade mennesker fra Aalborg til lidt ølnørderi på John Bull. I de fleste af anmeldelserne har Peter fået god sparring af sin kammerat Jakob, og de to havde sammen med Nikolaj fra John Bull fundet et par meget specielle øl frem til jubilæet.

 
Det var to øl fra To Øl – den ene var brygget sammen med svenske Omnipollo. Fælles for de to øl var, at de begge var fadlagrede – den ene på bourbonfad, den anden på muscatelfad. Det var et par særdeles krasbørstige eksemplarer på henholdsvis 11,2% og 12,5%. Derfor var det også først ved 14-tiden, der blev åbnet for hanerne. Det var ikke just en morgenbajer.
 

Peter holdt et lille oplæg, hvor han fortalte, hvem han var ( der var også mange almindelige pubgæster, der ikke kendte hans videoblog ), og hvad han havde gang i. Blandt andet skal han og Jakob en tur til London og siden Wales for at brygge en øl – ”Danish Monster” - sammen med The Celt Experience.

Og så blev der åbnet op for hanerne.

Så vidt jeg forstod bliver ”Beer Review 1000#” en anmeldelse af To Øl/Omnipollo’s ”Brewmance”.

De er ikke nået dertil endnu, for der er mange reviews, der endnu ikke er ført til protokols. Men følg med på kanalen: www.youtube.com/user/TheMasterOfHoppets så dukker den nok op. Imens kan man så glæde sig over de andre spændende indlæg, der kommer.

To Øl/ Omnipollo ”Brewmance” er en ”Imperial Honey Stout aged in Bourbon barrels”. Det var den sidste øl jeg smagte denne eftermiddag, og jeg glemte helt at tage et billede. ”Brewmance” betyder simpelthen ”et venskab skabt over en øl”. Det gælder både for samarbejdet mellem de to bryggerier, men naturligvis også for Peter og Jakob, der har styrket deres venskab over ”ikke så få øl endda”.

Denne stout er lavet med honning fra ”et svensk kvindeligt storby honning kollektiv” ved navn BeeUrban

Det er en kulsort øl med brunt skum. I næsen finder man ristet malt, ristet kaffe blødt op af chokolade og en anelse vanilje. Man skal måske vide at den er bourbonlagret, for jeg synes ikke den note var så tydelig. Den dukker mere frem i smagen, hvor der udover de førnævnte indtryk også dukker et sødligt strejf af marcipan frem, lige før smagen forsvinder ( eller også er det honning ). Der er en hel del bitterhed i eftersmagen.

Karakter 5
 

Tidligere på dagen smagte jeg den anden af de fadlagrede øl – ”Mine Is Bigger Than Yours”. Denne øl stammer også fra To Øl og er en ”Barley Wine aged in Muscatel barrels”. Det er en øl, der ifølge beskrivelsen er ”pakket med alle mulige typer malt og alle mulige humlesorter”. En hilsen til den amerikanske indstilling – ”more is better”. Den er lagret fire måneder på fade, der tidligere har indeholdt den søde dessertvin Muscatel.

Det er en mørk øl med et flot rødt skær. Skummet er beige og virker blødt. Skummet sætter sig smukt i ringe på glasset. Meget frugtig aroma med fersken, pære og mandarin. Den er en kraftig, tyktflydende sag, men alkoholen virker ikke dominerende. Den virker dog en smule eroderende i mundhulen. Fine nuancer i smagen med malt, sukker, og frugtig humle der giver en god bitterhed i eftersmagen. Men hvis tanken var at overgå de amerikanske barleywines med hensyn til bitterhed og ekstremitet, så er det ikke lykkedes. De kan nu også godt være lidt for meget af det gode ind i mellem.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar