Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 30. marts 2013

Tid til en øl - Ølsmagning/ Lost Abbey Red Barn Ale


30. Marts 2013

Efter de første par øl fik vi serveret lækker mad. Min søde kone havde lavet nogle små tapaslignende forretter. Asparges med bacon, rejer og soltørrede tomater på ristet brød, lakseroulade med butterdejsbrød og æggesalat på ristet rugbrød. Senere kom der frikadeller med kanariske kartofler og mojosauce, samt bønnesalat.

Dertil åbnede vi den eneste øl fra Lost Abbey i første del af smagningen – ”Red Barn Ale”. Det er en øl, der prøver at samle indtrykkene fra en paradisisk sommer.

”Forestil dig en å eller en bæk – der er noget utroligt beroligende ved lyden af vandet, der bevæger sig fredfyldt gennem landskabet. En dreng – der ligner dig som 10-årig – sætter sig tilrette ved sit foretrukne fiskested………I det fjerne står en rød lade og venter på den næste høst. Er der nogensinde nogen, der stopper op og værdsætter skønheden af den røde lade” Jo, de er poetiske – endda endnu mere end min sporadiske oversættelse ( se hjemmeside )

Det er en let og elegant øl – en saison, krydret med ingefær, appelsinskal, sort peber og ”The grain of Paradise”.

Dette krydderi er også en peberart, der giver en citrusagtig smag. Det stammer fra Nordafrika og kaldes også ”alligatorpeber” fordi skallen ligner huden på en alligator. Middelalderens krydderihandlere kaldte den ”Grain of Paradise”, for at kunne kræve lidt mere betaling for den. Den voksede – sagde de – i Paradis og kunne kun samles op, når den flød ned af de floder, der løb ud fra Paradis.

Det er en solgylden øl, der er sløret af sommerens varmedis. Groft, blødt skum klæber til glassets sider. I duften fornemmes både ingefær og appelsin. Let og sommerlig med tydelige indtryk af peber. Det er ikke en stærk øl – faktisk smagningens letteste på 6,7% - men jeg synes det er en elegant og raffineret øl, der netop gør sig godt til den kommende sommer.

Karakter 5


Ingen kommentarer:

Send en kommentar