30. Marts 2013
Efter de første par øl fik vi serveret lækker mad.
Min søde kone havde lavet nogle små tapaslignende forretter. Asparges med
bacon, rejer og soltørrede tomater på ristet brød, lakseroulade med
butterdejsbrød og æggesalat på ristet rugbrød. Senere kom der frikadeller med
kanariske kartofler og mojosauce, samt bønnesalat.
Dertil åbnede vi den eneste øl fra Lost Abbey i
første del af smagningen – ”Red Barn Ale”. Det er en øl, der prøver at samle
indtrykkene fra en paradisisk sommer.
”Forestil dig en å eller en bæk – der er noget
utroligt beroligende ved lyden af vandet, der bevæger sig fredfyldt gennem landskabet.
En dreng – der ligner dig som 10-årig – sætter sig tilrette ved sit foretrukne
fiskested………I det fjerne står en rød lade og venter på den næste høst. Er der
nogensinde nogen, der stopper op og værdsætter skønheden af den røde lade” Jo,
de er poetiske – endda endnu mere end min sporadiske oversættelse ( se
hjemmeside )
Det er en let og elegant øl – en saison, krydret med
ingefær, appelsinskal, sort peber og ”The grain of Paradise”.
Dette krydderi er også en peberart, der giver en
citrusagtig smag. Det stammer fra Nordafrika og kaldes også ”alligatorpeber”
fordi skallen ligner huden på en alligator. Middelalderens krydderihandlere
kaldte den ”Grain of Paradise”, for at kunne kræve lidt mere betaling for den.
Den voksede – sagde de – i Paradis og kunne kun samles op, når den flød ned af
de floder, der løb ud fra Paradis.
Det er en solgylden øl, der er sløret af sommerens
varmedis. Groft, blødt skum klæber til glassets sider. I duften fornemmes både
ingefær og appelsin. Let og sommerlig med tydelige indtryk af peber. Det er
ikke en stærk øl – faktisk smagningens letteste på 6,7% - men jeg synes det er
en elegant og raffineret øl, der netop gør sig godt til den kommende sommer.
Karakter 5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar