16. Marts 2013
I dag var der koncert i kirken
med fangekoret fra Vridsløselille. En fin koncert, hvor teksterne var skrevet
af de indsatte selv. Det gav et – formentlig meget lille – billede af livet
sådan et sted. Det er nok svært at forstå, hvis ikke man har prøvet det. Jeg
havde taget min mor med i kørestol, og vi nåede lige tilbage til plejehjemmet,
inden sneen rigtig tog fat.
Til aften fik vi sandwich ( der
var et par stykker til overs. Det er åbenbart lidt forskelligt, hvor mange der
får udgangstilladelse ) – og dertil åbnede jeg en flaske ”Kellerbier” fra det
tyske bryggeri Ayinger. De har en del øl derfra i Salling.
Bryggeriet blev grundlagt i 1876
af Johann Liebhard og det ligger i byen Aying ( heraf navnet ). Det blev moderniseret
i 1999 og ledes nu af familien Inselkammer.
”Kellerbier” er brygget til ære
for Johann Liebhard og efter gammel tradition. En kellerbier er en ufiltreret
øl, der er gæret i åbne fade og som bliver pumpet op fra kælderen med
håndkraft.
Ayinger ”Kellerbier” virker lige
livlig nok ( på tysk ”spritzig” ) til at virke autentisk i den sammenhæng. Det
er en lys, let sløret ”helles” med mange små bobler. Den holder 4,9%. Duft af
korn, sød malt og en anelse gær. Det er også sødmen der dominerer smagen, og
det balnceres med en mild bitterhed i eftersmagen. En udmærket, frisk øl,
selvom jeg bedre kan lide den ”Zwick’l” fra Bayreuth, jeg fik forleden. Det har
den fylde og krop, der hører til en rigtig kellerbier.
Karakter 3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar