Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 9. april 2024

Tid til en øl - Alfabetsmagning E - I


 9. April 2024

Til vores Alfabetsmagning var vi 9 deltagere, så der var sådan set nok øl til os. Nogle flasker var på 75 cl, hvilket giver 8 cl til hver. De mindste var på 33 cl, men der var jeg kommet til at købe 2 af hver. Så vi fik godt med øl, men ikke mere end alle var friske og fuktionsdygtige næste dag.



E var repræsenteret at det amerikanske bryggeri Equilibrium. I 2009 fik Pete Oates ideen til at åbne et bryggeri med nogle venner. I '15 købte de en ejendom i Middletown, New York, men først i 2017 kom den første øl på markedet. Bryggeriet er sciencebaseret, da alle kommer fra M.I.T ( Massachusetts Institute of Tecnology ) og 'Equilibrium' betyder ligevægt. Alt er i balance - malt/humle, smag/fylde osv.

'Wavelegth' er en IPA på 6,5% og det humlede indlæg kom lige tilpas. Den er balanceret med havre og hvid hvede og der er tilført Mosaic og Simcoe. Derefter er den tørhumlet med Mosaic og Citra for at give mere frugtig smag. Det er en frisk øl med en let eksotisk frugtsmag af mango og en afdæmpet, men rar bitterhed.

Karakter 4


Derefter kom smagningen dyreste øl, som jeg havde tænkt at slutte af med, hvis det var blevet en bogstavblanding. Nu kom den her ret tidligt i programmet, men så havde vi jo smagsløg til at nyde den.

Fremont er også et amerikansk bryggeri. Det ligger i Seattle, Washington og blev grundlagt i 2009 af Sara Nelson og Matt Lincecum. Fremont er et af kvarterene i Seattle.

I 2020 udsendte de deres 'Brew 4000' - en engelsk barleywine på 12,7%, lagret på bourbonfade i lang tid. Gulvmaltet Maris Otter malt og og humlet med Magnum og US Goldings. Bitterhden er 33 IBU, så det er ikke voldsomt. Men sikke en smag. Det er blandet rigtig godt. Her er karamel og mørk frugt , bourbon og vanilje og alt er helt afstemt. Det viste sig også at være smagningens bedste øl

Karakter 5+

Jeg har også smagt deres Brew 6000, der kom i 2022. Den var bestemt ligeså god.


Derfor var det også kedeligt for Gamma Brewing at komme lige bagefter med en øl på 4,8%.

'Crackle' er en smoked porter, og da vi mærkede den røgede aroma, tænkte vi, at det alligevel nok skulle gå. Der er en pænt kraftig røglugt. Men den har simpelt hen ikke fylden og kraften til at komme Fremont. Det virkede næsten som røg med lidt ølsmag, og det kan være lidt uretfærdigt at bedømme den på den baggrund, men.....

Karakter 3

Gamma er et dansk bryggeri - startet i 2015 af 5 venner i et bryggerkollektiv i Gørløse. I 2018 gjorde de bryggeriet til en fuldtidsarbejde, og i 2020 erhvervede de et varehus i Herlev, hvor de har opbygget et bryggeri.


Het Anker er et velkendt bryggeri fra Belgien, der har brygget den navnkundige Gouden Carolus i mange år. Bryggeriet er Belgiens ældste ( 1369 ) men Het Anker stammer fra 1873, hvor Louis Van Bredam overtog stedet. Bryggeriet ligger i Mechelen.

Hvert år udgiver de en Gouden Carolus Indulgence med forskellig opskrift. 'Battelik' er den 9. i rækken. 'Indulgence' betyder 'forkælelse'.

Battelik er et nyt sted, hvor Het Anker eksperimentere med bryg, destillering og saft. Det ligger i en tidligere kirke i Mechelen. De har haft så stor succes, at de i år fik ansvaret for årets 'Indulgence'

Der er brugt urter - rosmarin og friske fyrreskud til at give en anderledes smagsretning. Jeg må nok sige at det ikke helt lever op til de tidligere år.

Karakter 3+


Vi bliver ved frugttilsætningerne. Innis & Gunn fra det skotske Edinburgh, blev grundlagt i 2003 af Russel Sharp og hans søn Dougal. Bryggeriets navn stammer fra Dougal 'Gunn' Sharp og hans broder Neill 'Innis' Sharp. Bryggeriet var tidligt ude med fadlagring på Grant whiskyfad, hvor man ved et tilfælde opdagede fadets indvirken på smagen. ( se tidligere indlæg ).

Nu har de tilført masser af sure, skotske kirsebær og lavet en 'Kriek' på 5,1%. Den var vi lidt spændt på, og her blev vi glædeligt overrasket. 3 mdr på egefad med kirsebær giver en frisk, syrlig smag, hvor bærrene blander med den velkendte Innis & Gunn smagspalet.

Karakter 4






Ingen kommentarer:

Send en kommentar