Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 2. april 2024

Tid til en øl - Stepping stone / Salikatt Condense


 2. April 2024

Forleden skrev jeg om den hypede 'Putty', men der er en anden IPA, der næsten har fået samme opmærksomhed. Den skyldes et samarbejde mellem norske Salikatt og danske Stepping Stone. Begge bryggerier har gjort sig bemærket med fremragende IPA'er, som det kan vel ikke gå helt galt. De har lavet en DDH TNEIPA på 10,0% med navnet 'Condense'. Det betyder ' at gøre noget tættere, mere koncentreret' og de har virkelig formået at lave en fortættet smag med saft og kraft. Der er brugt Citra, Mosaic, Galaxy og Eclipse humle til at give denne eksotiske smag af mango, mandarin, grønne druer og nye granskud.

En uklar, solgul øl med fint skum. Den er virkelig fyldig og allerede når man åbner, vælder der eksotisk frugt op i næsen. Det følges op i smagen, og selvom bitterheden i en New England aldrig bliver rigtig høj, er der alligevel kraft nok til, at det ikke bliver vammelt.

Karakter 5

Den er så fortættet at saften driver ned af dåsens yderside.

Stepping Stone er et nyt dansk bryggeri ( 2022 ), der ønsker at give flygninge en vej ind på det danske arbejdsmarked. Det er grundlagt af Daniel True, Runee Studgaard og Simon Grøndahl Lyngholm Jacobsen. Et prisværdigt projekt.

Salikatt ligger i Stavanger og deres mål er ikke at blive Norges største bryggeri, men det bedste. De koncentrerer sig mest om 3 øltyper - Sour, IPA og Stout. Det blev grundlagt i 2015 af Bjarte og Tonje Halvorsen.

Navnet 'Salikatt' er et pænere, afledt bandeord ligesom ' for Søren' på dansk. Salikatt var navnet på en upopulær politimester i slutningen af 1800tallet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar