Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 10. april 2024

Tid til en øl - Alfabetsmagning J - N


10. April 2024

Til vores Alfabetsmagning prøvede jeg også at finde mange forskellige øltyper. Vi havde

1 saison

1 altbier

1 brown ale

1 weissbier

1 blonde

1 märzen

2 rauchbier

3 sour

4 belgisk strong ale

4 BA barleywine/strong ale

5 IPA

6 stout

Så vi fik da smagt en hel del forskelligt.


'Coffee Mint Stout' fra Jacobsen blev relanceret i 2015, for at fejre bryggeriets 10 år jubilæum. Den stammer oprindeligt fra 2006, hvor Jacobsensen efter min mening havde dees storhedstid med Jens Eiken ved roret. Dengang blev det til mange spændende øl, og nogle af dem er altså genbrygget senere. Denne øl var også gået på datoen, da den havde stået i min skab i mange år.

'Coffee Mint Stout' er på 7,5% - brygget med Bourbonkaffe fra Nicaragua og mynteblade. Det giver en dejlig øl med lidt 'After eight' fornemmelse. 8 forskellige malte og engelske humlesorter bla. Fuggles. Den var dog ikke så fyldig som jeg husker den, men det skyldes sikkert alderen.

Karakter 4+

De 3 næste øl havde jeg selv smagt tidligere, og jeg har også skrevet om dem her på bloggen.

'Rauchbier' fra Krenkerup, er en mild, afbalanceret røgøl på 5,2%. Den har flere gange vundet priser - også i Tyskland, hvor konkurrencen er stor.

Karakter 4


Löwenbräu er et af de 6 bryggerier, der afholder Oktoberfest i München, og deres 'Oktoberfestbier' er en märzen på 6,1%. Selv benævner de den 'Wiesenbier'.

Bryggeriet er fra 1383. Det blev sønderbombet under 2. Verdenskrig, men er blevet genopbygget.

Karakter 3+


'Szlivas Gomboc Rum' smagte jeg til Mad Scientistsmagningen på Gjøl i november. Den overraskede mig, for jeg kendte ikke rigtig typen i forvejen, og jeg ville præsentere gruppen for den.

Det er en BA Pastry Sour på 10,0%. Szlivas Gomboc er - som jeg forstod det - en traditionel ungarsk juledessert med blommer. Jeg forestiller mig blommetrifli med makroner gennemvædet med rom. Det er i hvert fald i den retning smagen går. Jeg kan godt lide den, men jeg ved ikke helt om den fangede an. Den er sød, syrlig og anderledes.

Karakter 4+


Her midtvejs i smagningen kom aftenens stærkeste øl på bordet. Nerdbrewing 'Increment' på 16.0%. Den havde jeg kun købt en enkelt af, for det er voldsomme procenter.

Nerdbrewing er et svensk bryggeri - grundlagt i 2015 af Hannes Gruber og Karin Carlson. Hun har siden forladt bryggeriet og Hannes har nu sammen med Lilla Ölfabrik og Chad Beer et brygcooperativ i Malmø. Navnet Nerdbrewing hentyder til Hannes' baggrund i computer science.

'Increment' er en dobbeltmæsket Oat meal stout uden nogen tilsætningen. Den er fyldig og meget smagfuldt. Der skal ikke meget på tungen for at give en langvarig smag. IBU er på 63, men man mærker ikke noget særlig til humlen. Alt spiller fortrinligt sammen.

Karakter 5

'Increment' betyder 'forøgelse', og her er forøget på alle parametre.








 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar