Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 13. februar 2009

Tid til en øl - Leffe 9

13. Februar 2009
Leffe 9 er den nyeste øl på markedet. Jeg ved ikke om den erstatter Vielle Cuvee, men den er i hvert fald ikke til at finde, og optræder heller ikke på deres hjemmeside.
Leffe 9 er en meget flot øl på 9,0%. Den har en flot, klar ravfarve og hvidt skum med store bobler. Der er tilsat koriander og duften minder da også lidt om en Triple. Men denne øl er ikke eftergæret på flasken og er derfor helt klar. Øller skummer lidt op i munden og smagen er sødlig med krydret smag af koriander og vanille. Alkoholen smager en smule igennem. Dette er balanceret af en temmelig høj bitterhed, der markerer sig i eftersmagen. Der må være tilsat ekstra sukker, for glasset får en lidt klistret fornemmelse. Bryggeriet sammenligner den med cognac eller whisky, men det er noget vrøvl. Det er rigtigt, at det er en efter-maden-øl, ( og det er måske det, de mener ), men der er mere dessertvin ”a la Asti” over den. Den minder om en sødlig triple eller Malheur 10.
Karakter 4+
For et par år siden – præcis d. 27, Jan 2007 – smagte jeg ”Vielle Cuvee”, der dengang var lanceret som den fineste af Leffes øl. Gammel årgang – altså en øl der havde lagret længere.
Det var en mørkere øl på 8,2% med hvidt skum. Den var fyldig og kraftig med noter af mørk frugt, men også her var alkoholen ikke så godt skjult. Den gav en prikkende og lidt skarp fornemmelse. Der var en kortvarig bitterhed til sidst.
Dengang gav jeg den karakter 4.
Jeg ved ikke, om denne øl stadig kan fås, men den er ikke i de butikker, der førhen havde den. Det er underligt, hvis den er væk, for så mangler der en stærk, mørk klosterøl i sortimentet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar