Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 26. februar 2009

Tid til en øl - Achel Blond

26. Februar 2009
Jeg sidder lige og ser 1. halvleg af Aab – La Corunja og sikke en afslutning på den. Flot af Aab, men spaniernes forsvarsspil faldt da også helt fra hinanden. Lad os håbe at 2.halvleg kan forsætte sådan.
Ellers har dagen budt på en stor omvæltning for vores lille hankat, der blev håndfodret, da han var lille. Han er en meget kærlig kat og er vant til at være hos mennesker, så han er meget kælen. Men han er altså en hankat og er begyndt at jagte sin mor og sin tante. Og nu er han altså blevet kastreret, det lille myr. Han var noget slap et par timer efter han vågnede op, men nu virker han ellers frisk nok. Vi håber han bliver lidt mindre hyperaktiv og holder op med at ville slås med de andre katte.
I dag var vi også til dans efter ferien og en enkelt gang hvor vi aflyste, så vi var spændt på om vi kunne huske noget som helst. Og jo – det kunne vi heldigvis. Og vi fik sat de nye trin i Quickstep ordentligt på plads og så er det en sjov dans at danse – med fuldt fart over feltet. Nu er der desværre kun en måneds tid tilbage, men måske kan man tilkøbe et par ekstra måneders lektioner.
Denne aftens øl er atter en trappistøl fra Achel. Det er det yngste af trappistbryggerierne, men klosteret stammer helt tilbage fra 1648, hvor der blev bygget et kapel i Achel. I 1686 blev det så udvidet til en rigtigt kloster. Klosteret blev ødelagt i kølvandet på den franske revolution, men genopbygget i 1844. Det var munke fra Westmalle, der stod for det og de oprettede også et bryggeri. Den første øl  - ”Patersvatje” – blev bygget i 1852 og bryggeriet fortsatte til 1. verdenskrig, hvor munkene rømmede klosteret pga den tyske besættelse. Tyskerne brugte kobberet fra bryggeriet ( 700 kg ) til deres våbenproduktion i 1917. Efter krigen blev klosteret atter beboet og i 1998 besluttede man at brygge igen. I første omgang var det en lys og en mørk øl på 5,0%, men i 2001 sendte man en stærkere udgave på gaden af begge øl – 8.0%
”Achel Blonde” er en lys orangegylden, ufiltreret øl, der er temmelig uklar, men man kan dog skelne de fine bobler, der livligt stiger op og danner en hvidt, blødt skumlag. Man kan høre skummet knitre svagt. Duften er frisk, men samtidig har den en sødlig note. Smagen er let, med lidt orange og en fin krydret fylde. Det der dog præger smagen mest, er den udtalte sødme, der er vældig godt balanceret af en fin bitterhed. Det er virkelig en god øl
Karakter 4+
I morgen afholder jeg en belgisk ølsmagning, og da jeg ikke kunne finde alle de øl, jeg havde planlagt, er der en del på programmet, jeg ikke selv kender, så det bliver vældig spændende. Det er bla. en ”Brugse Zot” – ”Ichtegems Grand Cru” og ”Zinne Bir”. Der vil sandsynligvis komme beskrivelser af disse senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar