Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. februar 2009

Tid til en øl - Cuvee des Trolls

25. Februar 2009
Her til aften var det tid til en lille øl. Hvorfor denne øl kun kommer i en 25 cl flaske er lidt en gåde for mig. Det plejer at være meget stærke øl, der kommer i så små flasker, men denne ”Cuvee des Trolls” er kun på 7,0%.
Cuvee betyder fad, men kan også hentyde til en blanding, og legenden hævder at denne øl er blandet af de drilagtige trolde. Og der springer da også en glad lille humletrold rundt på flasken. På deres hjemmeside skal man også klikke på forskellige trolde, for at åbne siderne. www.cuveedestrolls.com.
Dubuisson Freres blev stiftet i 1769 af Hugues og Vincent Dubuisson og har været i familens eje siden. På den lille flaske er der også en mærkat med teksten ”Belgian Family Brewers”
”Cuvee des Trolls” er en lys gylden og uklar øl med hvidt skum. Duften er præget af korn og lys malt med en anelse orangenote. Der er tilsat appelsinskal, så det er som det skal være. Den har et middel kulsyreindhold, der gør den frisk og letdrikkelig og smagen virker ren og klar uden for meget sødme. Der er en smule syrlighed og ikke særlig megen bitterhed. Alt i alt en øl, der minder mere om en lagerøl end om en overgæret øl. Ikke dårlig, men heller ikke noget specielt.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar