Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 24. februar 2009

Tid til en øl - Blanche de Bruxelles

24. Februar 2009
Man kan nogle gange få det indtryk, at al belgisk øl er godt, men det er ikke altid tilfældet. Der er selvfølgelig også et utal af belgiske bryggerier og de kan ikke være lige gode alle sammen. Men oftest er det jo - som med de danske bryggerier, - at visse øltyper lykkes godt og andre mindre godt. Jeg kan godt forstå, at bryggerier gerne vil have et ordentligt udvalg, men det er ikke alle der er nødvendige.
Sådan er det med aftenens øl fra Brasserie Lefebvre i Quenast i det fransktalende Belgien. Bryggeriet stammer fra 1876. jeg har tidligere beskrevet deres ”Barbar” og ”Barbar WinterBok” og det er 2 særdeles udmærkede øl, men deres witbier er ikke af samme standart.
Den hedder ”Blanche de Bruxelles” og er på 4,5%. Tilknytningen til Bruxelles vises ved at afbillede
”Manneken Pis” på etiketten, og jeg vil ikke forfalde til at drage sammenligninger mellem det og indholdet, men det er måske sigende.
Det er en witbier, brygget med 40% hvede, hvilket er med til at give det lyse, lidt hvide skær.
Den er ufiltreret og derfor helt uklar – med hvidt skum. Der er en syrlig/sød duft med noter af  banan og noget jeg ikke helt kan navngive, men det virker en smule syntetisk. Der skulle være tilsat koriander og orange, men det er svært at fornemme. Det er en meget livlig øl, der bruser fint. Smagen er lidt syrlig og også her er der præg af en kunstig, kemisk tilsætning. Det er ikke en øl, jeg synes er lykkedes særlig godt. De skal vist hellere holde sig til Barbar typerne.
Karakter 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar