Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 11. februar 2009

Tid til en øl - Leffe Triple

11. Februar 2009
Leffe er ejet af det store bryggeri InBev og er et af de mere kommercilelle belgiske ølmærker. Det giver sig bla. udslag i en flot og indbydende hjemmeside – www.leffe.com , hvor man i den gamle krypt, - under de flotte hvælvinger - kan gå på opdagelse i Leffes historie, spille et spil Leffeskak for 4 deltagere og medvirke i en virtuel ølsmagning, hvor mestersmageren fortæller og tester ens viden om øllene. Vældig flot og interessant, men det har intet med virkeligheden at gøre, da bryggeriet ikke længere har noget med klosteret at gøre. Men prøv at besøge siden. Det er en af de flottere ølhjemmesider.
Leffeøllene blev oprindeligt brygget i Mont-Saint-Guibert, indtil bryggeriet blev lukket af InBev. Nu brygges de fleste på Stella Artois’ bryggeri i Leuven. – undtagen aftenens øl, der bliver brygget på Hoegaarden. Her har man faciliteterne til at eftergære på flasken, og det er tilfældet for Leffe Triple.
Leffe Triple er en øl på 8,4% og den er brygget på bygmalt, hvedemalt og ekstra rørsukker. Der er brugt britisk og kontinental humle, men det oplyses ikke hvilke. Det virker som om bitterheden er højere end i de andre.
Der er en gylden, ufiltreret øl med et orange skær. Der er gær, der svæver fornøjet rundt i glasset og efter noget tid synker ned som bundfald. Hæld forsigtigt, hvis det er et problem. Duften er præget af blomme og appelsin. Øllet føles friskt, men giver alligevel en varmende fornemmelse til sidst. Smagen er sød med lidt karamel og blomme, men humlen balancerer det fint. I eftersmagen træder bitterheden mere frem.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar