20. Januar 2011
Jeg
har stadig problemer med skulderen, og selvom det ikke er nær så slemt som de
tidligere gange, er det slemt nok, for man skal hele tiden forholde sig til
smerten. Skal en tur til kiropraktor igen i morgen – så bliver det måske bedre.
Til
jul fik jeg jo nogle spændende øl fra Midtjylland og nogle af bryggerierne var
for mig helt nye. Dette gælder for Kragelund Bryghus ved Silkeborg. Planerne
blev lagt i 2005 af 5 venner og man begyndte opførelsen i 2006. Planen var at
brygge det første øl i sommeren 07, men man skulle hen på efteråret inden den
første øl blev produceret. Det var Juleøllen, der blev præsenteret og udsolgt
på en og samme dag i december. Brygmesteren hedder Jan Poulsen, og han har en
lang erfaring som håndbrygger. Alle øl er overgærede, ufiltrerede og
upasteuriserede.
”Natmand”
er en havrestout på 6,0%. Den er brygget på bygmalt, sortristet byg og havre og
der er brugt en del humle, men man oplyser ikke hvilken.
Den
er helt sort – her trænger ikke lys igennem. Skummet er lysebrunt og meget
blødt. Noget der skyldes havren. Det knitrer muntert i glasset. God mørkristet
aroma. Havren giver en fløjlsblød mundfornemmelse med god fylde. Smagen er
præget af ristet malt, bitterristet kaffe og engelsk lakrids, og der er en god
afsluttende humlebitterhed.
Karakter
4
”Bryg
på malt og byg på kvalitet”
Ingen kommentarer:
Send en kommentar