13. Januar 2011
Om
efteråret ser man på varme dage, at lave enge og moser damper med mælkehvid
tåge. Det hedder sig, at ”Mosekonen brygger”.
Om
Bøllingsø Bryghus har været ude for at indsamle dette bryg, vides ikke – men
fænomenet forekommer efter sigende ofte på de kanter, så det er sandsynligt.
Måske har de ”inside” informationer fra selve Mosekonen. ( Hvis man vil læse om
den videnskabelige forklaring, kan den findes på bryggeriets hjemmeside ).
”Mosekonen”
er - så vidt jeg har forstået - en af bryggeriets første øl. Den er brygget på
byg- og hvedemalt, samt karamelmalt. Man har benyttet belgisk alegær. Typen er
en belgisk tripel ( eller trippel som de skriver ), så derfor er der tilsat
koriander. Den er på 7,4%.
Når
man knapper kapslen af, breder der sig en duft af de vinballoner, som stod i
mine forældres bryggers, da jeg var dreng. Det er en duft, der forbliver ved
ophældning, og selvom den aftager noget er indtrykket sødlig malt og gær. Flot
gylden farve – ret sløret, når bundfaldet kommer med.
Der
en kun få dovne bobler. Den føles blød i munden i begyndelsen, men liver lidt
op til sidst. Smagen indledes med sødme - derefter krydret smag af koriander i
typisk tripelstil. Bryggeriet anbefaler nænsom ophældning, så bundfaldet bliver
i flasken, men det er en fejl. Jeg hældte op af 2 gange, for belgiske glas er
kun beregnet til 33 cl – og anden gang kom bundfaldet med. Og det gav en
væsentlig mere nuanceret smag. Pludselig kom der orange frugtnoter og en mere
varieret smagspalet af krydderier frem. Det var klart med til at forhøje
nydelsen. Der er en god og pæn bitterhed i eftersmagen ( der er ikke nævnt
humletype ).
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar