Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. august 2011

Tid til en øl - Vera Tripel



19. August 2011

Den sidste hele dag i sommerhus brugte vi først i Isagers strikkebutik i Tversted, hvor vi ( min kone ) dog ikke købte noget, men fik masser af ideer til kommende projekter. Derefter så vi Tversteds tårnløse kirke, inden turen gik til Tverstedsøerne. De lå lidt for langt fra parkeringspladsen for vores mødre, der ikke havde rollatoren med. De tog et billede så de kunne se dem alligevel. Smukt ser det ud. Så kørte vi til nabobyen Ålbæk, der nok er mest kendt for sin fantastiske belgiske ølcafe – ”Det Bette Ølhus” ( se 26 -29 juli 2011 ).

Sidst vi var der tog Vera på indkøbstur til Belgien, og nu havde hun fået fyldt op på hylderne. Der var kommet en ny øl med hjem – ”Diabolici” – og jeg fik lov at købe et af de få glas, der er her i landet, men den historie kommer senere, når jeg får smagt på øllet. Det er en meget unikt og smukt glas. Vera havde også fået en sending hjem af ”Husets øl ” – hendes eget specielle bryg, som har fået navnet ”Vera Tripel”. Det er bryggeriet Schelde, der har stået for den, og den findes på fad i cafeen.
 

Vores mødre er ikke de store øldrikkere, men ville heldigvis gerne smage på varerne. Vera serverede 10 cl til hver af dem. Vi skulle jo ikke have for megen syngen fra bagsædet, når vi drog videre. Min mor valgte den mørke ”Dubbel” fra Westmalle og svigermor en lys ”Blond”. Heldigvis faldt begge øl  i deres smag.

 
Jeg skulle naturligvis smage ”Vera Tripel” og som man kan se blev den serveret i husets eget glas. ( Jeg glemte næsten at fotografere ). Vera har selv haft en del at sige om typen og det er blevet til en tripel, der er kraftigere humlet end sædvanligt.
Det er en flot gylden øl på 8,8%. Den er ufiltreret, men der er kun et let slør, da den kommer fra fad. Skummet er hvidt og føles meget blødt. Der er en dejlig duft af blomst og frugtig humle. Den er frisk i munden med en skarp kant til sidst. Smagen indledes af sødme, inden en fin blomsteragtig humlenote træder frem. Man fornemmer også citrus, men ikke som i amerikansk humlede øl. Den virker mere subtil og tilbageholdt. Eftersmagen er lang med en tydelig bitterhed.
Karakter 4+                                                                      
En dejlig øl, som det nok er værd at tage en tur til Ålbæk for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar