31. August 2011
I
dag havde vi gæster til min datters 22 års fødselsdag. Til lykke. Vi smagte
nogle af de gode øl fra Thisted til grillede revlsben og couscous. Til dessert
en chokolade/hindbær roulade med marcipan og pebermynteis. Lækkert.
Det
var mest lyse øl, der var på programmet i ”Den Bette Ølcafe” i Ålbæk. Anden
serie startede med en ”Jacobs Tripel”. Vi havde tidligere købt den som gave til
en ved navn Jacob, men jeg havde ikke selv smagt den. Derfor var det dejligt at
få muligheden.
Det
er Brasserie du Bocq, der brygger denne serie. Bryggeriet ligger i Condroz i
Vallonien, hvor man jo taler fransk. Det stammer fra 1858 hvor Martin Belot
stiftede det og det er stadig i familiens eje. De brygger en hel del
forskellige serier bla. Gauloise og Corsendonk. Derudover brygger de også dn
kendte witbier ”Blanche de Namur”. Der er mærkværkdigvis ingen oplysninger om
denne serie på deres hjemmeside, men alle andre steder henvises der til Du
Bocq”
Det
er en flot gylden ø med mange dovne bobler. Duft af drue og lys frugt og med et
dejligt blødte skum. Alkoholprocent på 7.5%. Smagen indledes lidt skarpt med (
vi diskuterede lidt frem og tilbage ) hapiks eller ene – så tager frugten og og
giver en blød og rund smag – inden der afsluttes med en tydelig bitterhed. Den
faldt i vældig god jord.
Karakter
4
Den
næste øl var en ””Dubbel” i samme serie. På etiketten ses en munk og melodien
”Mester Jacob” er skrevet med noder. Så er det jo godt at være musiker, så man
kan se det er rigtigt.
”Jacobs
Dubbel” er en mørk øl med et rødligt skær. Her har vi en aroma af mørke
frugter. Den føles frisk i munden og også i smagen fornemmer vi mørke frugter
som sveske og rosin. Man mangler lige det lille pift af lakrids, som La Trappe
havde.
Karakter
4
Derefter
fik vi en lille specialitet – en belgisk IPA – endda en ”Double IPA”. Det er
Brasserie D’Achouffe ( kendt for den lille nisse ), der brygger den. Det er en
nyt bryggeri – fra 1982 og det ligger i Ardennerne, hvor det jo vrimler med
alfer og nisser.
”Chouffe
Double IPA” er i Belgien også kendt under navnet ”Houblon Chouffe” ( ”Humle
Chouffe” ) Den kom på markedet i 2006 og er en stærk gylden øl på 9.0%. der er
brugt 3 forskellige humletyper og den er ufiltreret og eftergærer normalt på
flaske ( vi smagte en fadudgave ).
Det
er en lys øl med et svagt slør. Man aner en masse små bobler. Duft af humle
giver en frisk og skarp fremtoning, der passer godt med dens krop. Smagen
domineres også af humlen, der virker lidt østeuropæisk med mynte og fyr.
Markant bitterhed i eftersmag - IBU 59.
Karakter
4
De
her billeder ligner hinanden enormt meget, men det er altså en anden øl. Den
sidste på programmet var også fra Schelde – ”Straffe Tobaco” ( ”Stærk tobak” ).
Den skulle efter signende ikke have noget tobak i sig, så det er måske en slags
slang som på dansk. Jeg kan have skrevet forkert fra listen, for på flamsk
hedder den ”Straffe Toeback” ( eller ”n’ Toeback”). Mit flamske er ikke godt
nok til at forstå historien, men vi kan på etiketten se en mand slæbe rundt på
Katharinakirkens tårn. Det må være en lokal anekdote.
Det
er en stærk øl på 9,5%. Den er dyb gylden med få sløve bobler. Den har en
sødlig fremtoning, hvor kløver og frugt træder frem. En god afslutning på
smagningen.
Karakter
4+
Vi
købte et par øl og nogle glas i butikken, inden vi drog hjem. Vera skulle til
Øster Vrå og holde en ølsmagning.
På
vejen hjem i toget åbnede vi for en ”Choko Ale” fra Ørbæk. En ny øl. der ikke
omtales på deres hjemmeside. Det er vist One Pint, der distribuerer den. Den er
brygget på flere mørke malttyper og rå kakaobønner.
Det
er en mørk øl på 5,6% med beige skum. Duft af babymælk eller det lyder måske
bedre med Cafe Latte. Den føles noget
spritzig med ekstra kulsyre. Smagen af ristet kaffe trænger igennem, men jeg
har svært ved at finde chokoladen.
Karakter
3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar