1. August 2011
I
dag fik vi pakket teltet sammen inden det store skybrud kom, så det var
heldigt. Vores datter har boet derude siden i kom hjem fra camping, men nu er
det for varmt om morgenen, så hun kan ikke sove længe. De sidste par dage er
der kommet kortvarige skybrud, men heldigvis ikke med så meget vand, som vi ser
andre steder. Jeg har fået ryddet lidt mere op i haven, og efter sådan en
havedag trænger man til en god tørstslukker – en pilsner eller en hvedeøl.
Jeg
havde en belgisk wit stående i skabet og den kunne jo fint passe.
Leireken
er et øgenavn til Valère, der var den sidst togfører på ruten Antwerpen –
Douai. Så langt så godt. Men det blev jeg egentlig ikke meget klogere af, så
jeg må vist søge lidt flere oplysninger.
Det
er Brouwerij Strubbe fra Ichtegem der brygger for Leireken. Det begyndte de på
i 2007, da efterspørgslen blev større. Leireken er økologisk – det er markeret
med ”Bio” på etiketten. Men der er ingen oplysninger om, hvorfor det hedder
Leireken. De brygger 5 øl – Boekweit Blond, Boekweit Bruin, Wilde Vruchten, Leireken Lager og Witte
Spelt.
”Witte
Spelt” er brygget med økologisk byg, økologisk spelt og Hallertau humle. Der er
en meget udførlig opskrift på hjemmesiden med ingredienser, temperaturer og
lagertid. Procenten er 5,0%.
Det
er en meget lys, bleg øl med kraftigt skum. Skummet er smukt og består af
bittesmå ens bobler. Det er meget blødt og det knitrer lystigt. Der er en
behagelig duft at lidt æble, lidt banan og jeg synes at ane lidt peber. Det er
der nu ingen oplysninger om. Det er en frisk øl, der slukker tørsten godt. Den
føles næsten for let drikkelig. Jeg synes faktisk også at der er peber i smagen
– igen sammen med æble og banan. Det må jo komme fra den anvendte gærtype. Alt
i alt en god, frisk øl, men den kommer altså ikke til at smage bedre af at være
økologisk. Det handler mere om forbrugerbevidsthed end om smag.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar