Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 18. august 2011

Tid til en øl - Willemoes Belgisk Ale


18. August 2011

Vi var en tur i Skagen på vores lille ferie, og kørte med Sandormen helt ud på Grenen. Derefter gik vi ind på Brøndums Hotel og fik deres store medalje, samt kaffe og varm chokolade. Medaljerne var ved at være for stor en mundfuld for os alle sammen, men det hører sig jo til på stedet. Vi sluttede af med en flot solnedgang på stranden ved Tversted, hvorefter vi fik en is fra ”Det Blå Ishus”. En dejlig dag.

 
Til aftensmaden åbnede jeg ”BBQ” fra Vendia, men som fortalt i går, skummede den over i en uendelighed. Så jeg valgte at åbne en ny øl fra Vestfyen i stedet. Deres serie ”Willemoes” har mange udmærkede øl på samvittigheden, og nu har de prøvet kræfter med en ”Belgisk Ale” på 7,0%. Den blev præsenteret på Ølfestivalen i 2011.08.18 Etiketten er blå med guldtryk, der viser en mand, der tapper øl fra tønden. Det ligner ikke en munk, men mere en jæger.
 

Det er en mørk mahognifarvet øl ( tilsat farve ) med hvidt skum  Boblerne har forskellig størrelse og skummet består af store bobler, der knitrer og hurtigt forsvinder. Der er tilsat ekstra CO2. Der er en dejlig krydret duft med en snert af lakrids. Den fylder godt i munden, selvom den ekstra CO2 giver den en lethed, man bla. kender fra Grimbergen, der bruger samme tilsætning. Kompleks smag af mørk frugt, hvor lakrids dukker frem mod slutningen

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar