Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 4. september 2011

Tid til en øl - Øllets dag / Nordkraft / Skagen


4. September 2011

I går var det Øllets Dag, hvor det gode øl blev fejret over det meste af landet. Der var godt nok nogle aflysninger af arrangementer her i Nordjylland, men lokalafdelingen i Aalborg var med på en messe i Nordkraft – ”Smagen af Nordjylland”. Her havde bestyrelsen med formanden i spidsen samlet mange af de lokale ølaktører i lokalområdet.

Her var bryghuse fra Nibe, Skagen, Thisted og Søgaard, og ølbutikkerne One Pint, Vinspecialisten og Ølkonsortiet. Og de delte gratis smagsprøver ud til den store guldmedalje. Det betød at rigtig mange mennesker stiftede bekendtskab med det gode øl, men om det gav flere indmeldelser ved jeg ikke. Flere var henne og spørge, men blev henvist til hjemmesiden, for der var rabat på tilmelding i går.

Udvalget af øl var væsentligt større og mere varieret end sidste år, så alle burde kunne finde en øl til deres smag.

Senere blev vinderen af Årets Ølpris i Nordjylland 2011 afsløret ( mere om det senere ), og Året Pub i Beerwalk blev fundet.
Jeg gik lige en runde for at danne mig et overblik over øludvalget og lægge en strategi. Der var meget øl at smage, også selv om jeg mest gik efter det jeg ikke havde smagt tidligere.
Jeg har jo lige været en tur på Skagen Bryghus og havde nok ikke regnet med at skulle smage så meget derfra. Men de mødte op med 2 øl, jeg ikke tidligere har smagt ( de var ikke på hanerne i Skagen )
 
Den første var en ”Gårdnisse” – en ny juleøl, der kommer til salg udelukkende i COOP. Her havde man haft et ønske om en mørkere juleøl som supplement til ”Klitnisse”. Her er tale om en undergæret dunkel på 6,0%. Den er mørk med en duft af karamel. Der er karamel i, men man har brugt karamelmalt i brygningen. Den føles let i munden ,¨men uden ar virke tynd. God smag med noter af ristet malt, karamel og et sent strejf af lakrids. Det viste sig at skyldes tilsætningen af stjerneanis.
Karakter 4
 
Den anden øl var en forfriskende sommerøl – ”Sandmilen”. I nærheden af Skagen ligger 2 store vandreklitter – miler. Den største er Råbjerg mile, men helt ude ved Kattegat ligger Sandmilen. Om det er øllets farve, der har inspireret til navnet ved jeg ikke, men det er en gylden, ferskenfarvet øl med hvidt skum. Typen er en undergæret guldøl på 6,0%. Den har en dejlig frisk duft af blomst og lys frugt. Den føles meget forfriskende, og har en dejlig sødme, der mærkværdigvis ikke lægger en dæmper på friskheden, men balancerer den på fornem vis
Karakter 4+
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar