Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 5. september 2011

Tid til en øl - Øllets dag / Nibe


5. September 2011

Nibe Bryghus var også repræsenteret på Øllets dag. De havde endda lavet et lille lotteri, hvor man kunne vinde en kasse med alle deres øl. Det var desværre ikke mit nummer, der blev trukket ud. Det var med stor glæde, jeg så at ”Nordkraft” var med. Det var selvfølgelig også naturligt, når det nu var der det hele foregik, men jeg havde frygtet, at den ville forsvinde fra markedet. Den kan heldigvis altid ( og kun ) fås i Cafe Utopia. Det er en yderst vellykket amerikansk steambeer.

 
Derudover havde de  ”Indian Summer” med. Det var oprindelig Baggårdbryggeriet i Holstebro, der bryggede den, men Nibe har nu overtaget produktionen. De brygger også Baggårdbryggeriets ”Julefabel”, men den kunne vi ikke smage. Der er ingen oplysninger om ”Indian Summer” på hjemmesiden, men den er brygget på pale ale- og hvedemalt og tilsat mynte.
Det giver en lys gylden øl med hvidt skum dannet af ret store bobler. Der er en frisk duft af sommer, hvor mynte gør sit for at hjælpe til. Måske havde den stået lidt længe – den var i hvert fald doven. Men smagen er god og med lidt mere spræl er den fin på en sommerdag.
Karakter 3+

”Bolværks Bock” var vist oprindelig ment som en engang øl, men  brygges nu jævnligt. Det er en lidt rødlig, ravfarvet  øl på 5,8%. Der er kun en svag aroma, men smagen er god med malt og sødme, samt en lidt tør valnøddeagtig note til sidst.
Karakter 3+
 
Nibe lancerede for et par år siden en Flagskibs-serie med mere specielle og ekstreem øl. Her er en barleywine, en Imperial IPA og en stærk porter på 7,5% - ”Anker Porter”. Den har kun en middel bitterhed på 25 IBU. Der er tilsat caribisk melasse ( rørsukker ), der giver en god sødme.
Kulsort med lysebrunt skum. Dejlig duft af kaffe og lakrids. Den har en god fylde i munden. Dejlig smag med mild kaffe, lidt chokolade, lidt laktose og en god afslutning med lakrids.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar