Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 8. september 2011

TDe Molen OP & Top / Southern Tier Iniquity Balck IPAid til en øl -


8. September 2011

I anledning af Øllets dag havde de forskellige pubs på Beerwalken reklameret med nye spændende øl, men det var af en eller anden grund blevet opgivet i sidste øjeblik. Kun John Bull Pub havde et ”Øllets Dag Tilbud”. ”2 specielle øl i dagens anledning – Hollandske De Molen med ”Op & Top Bitter og amerikanske Southern Tier med ”Iniquity Black IPA”.

Jeg stod en kort tid i Ølentusiasternes stand i Nordkraft, så de 2 faste repræsentanter kunne få smagt lidt øl, og da alt var pakket sammen, drog vi til John Bull for at nyde lidt mere øl. Vi bestilte naturligvis hver et sæt med dagens  2 øl.

Vi sad udenfor i selskab med 2 ølentusiaster fra Hjørring, ( hvor det planlagte arrangement var blevet aflyst ) og en stor gruppe norske nordmænd fra Norge ved nabobordet. De var interesserede i vores flotte T-shirts fra Ølentusiastene, og formanden sprang da beredvilligt på cyklen, for at hente restlageret, som så blev solgt til nordmændene.


Jeg har skrevet om mange af De Molens øl, og jeg har selv besøgt bryggeriet og restauranten i Holland. Efter min mening er de nok bedst til de mørke øl, men her har de begået en lettere overgæret øl – en bitter.

Den er på 4,5% og har en bitterhed på 30 IBU. Der er brugt Amarillo som en sen aromahumle og Sladek som bitterhumle. Den har jeg ikke hørt om før.

Det giver en øl med tydelig humlearoma. Den har en smuk gylden farve og skinner om kap med solen.  Den føles let og en anelse skarp i munden. Smagen indledes af lidt blomst og derefter tager en markant bitterhed frem i eftersmagen.

Karakter 3+
 
Southern Tier har jeg derimod kun skrevet om en enkelt gang før ( 22. juli 09 ). Det er et bryggeri fra Lakewood i New York, og det har eksisteret siden 2004.
”Iniquity Black IPA” har også denne misvisende dobbelttydning i navnet, men bliver dog også benævnt som en IBA ( India Black Ale ). Iniquity betyder uretfærdighed / forbrydelse / misgerning, og navnet er valgt med omhu. Den er det modsatte af, hvad man forventer af en IPA, og nogle vil hævde, det er en forbrydelse at sortne en ale. Men bryggeriet anbefaler, at man ikke lader sig diktere at almindelige standarter – ”Allow the darkness to consume you ”.
Det er en kulsort øl og den er på 9,0% så vi nærmer os klart en Imperial IP/BA ( Nu bliver det snart for indviklet med de forkortelser ). Skummet er beige og ikke særligt kraftigt.  Den har en god fylde og føles dejlig rund og blød. God smag med ristet malt og alkohol som de mest dominerende noter.
Karakter 4
John Bull har flere øl fra Southern Tier på programmet, når der holdes ”Amerikansk Ølsmagning” på pubben  lørdag d. 17 september kl. 15. Der vil også være et par nyheder fra Goose Island med. Jeg er allerede tilmeldt – det gør man ved bardisken inden 12. september. Pris 325 kr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar