Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 12. september 2011

Tid til en øl - Thisted Høst


12. September 2011

Er blevet ramt af forkølelse, som lukker helt af for nydelse af god øl, idet jeg hverken kan dufte eller smage. Men inden det gik så galt fik vi testet ”Høstbryg” fra 4 forskellige bryggerier.

Forleden var vi samlet til fætter/kusine komsammen i Frederikshavn ( vi er ikke så mange ), og jeg havde taget en lille ølsmagning med inden maden. Sierra Nevada Pale Ale – Verboden Vrucht og Founders Porter. 3 meget forskellige øl, der vist nok faldt i god jord hos de fleste. Det var en hyggelig aften, hvor vi fik masser af god mad og vin dertil. Det var gode vine, men ellers skal jeg ikke udbrede mig meget om det.

I går var vi med venner på travetur omkring Store Øksø. Vejret var dejligt – det havde været rart med flere dage af den slags her i sommer.  Vi spiste aftensmad hos os – jeg havde købt nogle høstbryg og en af gæsterne havde også nogle med. Det var Thisted Høst – Krenkerup Høstøl – Ørbæk Høstbryg og Svaneke Høstbryg

Den første vi åbnede var fra Thisted. Den hedder bare ”Høst” og er på 6,0%. ”Brygget på sommer” – men derudover er den brygget på byg, rug, hvede og havre, så her er alle vore traditionelle kornsorter høstet. Der er brugt Saaz humle og den er tilsat ascorbinsyre og kuldioxid.

Det er en flot ravfarvet øl med kraftigt hvidt skum. Der er bittesmå bobler. Aromaen er præget af sødme og frugt. Den har en god fylde, men føles alligevel let og nem at drikke. Sødme dominerer også smagen sammen med et strejf af alkohol. Der er en let bitterhed i eftersmagen.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar