Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 10. december 2012

Tid til en øl - Brewdog Hoppy Christmas


10. December 2012

I dag har jeg gravet flere biler fri af sneen. Det er godt af have en skovl i bilen. Den ene var vores egen bil, der holdt på en P-plads i byen – en anden var et par unge fyre på sommerdæk( ??? ). og den sidste var nødt til blive trukket fri til sidst. Så jeg synes da, jeg har fortjent en lille juleøl til aften.

Brewdog fra Skotland har de sidste par år haft deres ”There is no Santa” som juleøl, men i år har de lavet en ny – ”Hoppy Christmas”. Det ligger næsten i navnet at det er en IPA – en ”festive pale ale”. Den holder kun 4,2%, så der kan fint ryge et par snapse samme vej.

Den har en glad julerød etiket med de sædvanlige ironiske kommentarer ( faktisk stort set de samme som på ”There is no Santa”.  Dog med en lille tilføjelse: ”This Brewdog is not for life, it’s just for Christmas.”

Det er en sløret, orange øl med små, langsomme bobler. Skummet er temmelig vagt. Dejlig duft af humle med noter af grape, fersken og fyrrenåle. Den føles let og skarp i munden. Smagen er desværre i helt på linie med aromaen. Her er det bitterheden der hurtigt får overtaget. Bitterheden holder længe og renser munden for andre smagsindtryk.

Karakter 3+

Denne øl er købt i Brugsen, og deres blad, Samvirke har et tema om juleøl – ”Find den rigtige juleøl til maden”. Her sætter Bjarke Bundgaard og Kristian Herlufsen kendte juleretter sammen med 11 danske juleøl, der kan købes i COOP. Hvad passer til forskellige sild, til anden, flæskestegen, og ris a la manden – osv. Gode kommentarer og begrundelser.

Der er også en artikel om ”10 ting du også kan bruge øl til”. Til håret, dræbersneglene, grillen og møblerne. Jo, her er nok af ideer hvis man skulle komme omkring en øl man ikke vil drikke ( ? ).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar