Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 23. december 2012

Tid til en øl - Tongerlo Christmas


23. December 2012

Sikke en snestorm. Vi skal have gæster til jul og heldigvis kørte de tidligt fra Sønderjylland, så de nåede frem inden det blev rigtig galt. Vores døtre skulle komme til eftermiddag, så vi kunne pynte juletræ, men det måtte vi aflyse. Nu må vi se om de kan komme frem i morgen.

Ovenpå al den snerydning, var det godt med aftensmad – laksemad. Hertil fandt jeg en lys triple fra Bryggeriet Haacht frem – ”Tongerlo Christmas”. Det er en klosterøl ( vi kan se klosterlogoet på bagsiden ) fra Norbertinerklosteret i Tongerlo. Det bliver naturligvis brygget på licens af Haacht.

Det er en etiket, der udstråler julehygge. Vi ser klosterkirken samt årstallet 1130, så det er en gammel sag. Den let gotiske skrift er dækket af sne  eller måske er det skum fra øllet.

Det er en lys, overgæret øl på 7,0%. Den er eftergæret i flasken. Den har en let aroma med noter af lys frugt - appelsin, fersken og lidt citrus fra humlen. Den føles prikkende og livlig i munden. Smagen indledes af frugtsødme og der afsluttes med en behersket, men tydelig bitterhed.

Karakter 4

I morgen skal vi have andesteg ( fra grill ) med al tilbehør og jeg har fundet en ”Gouden Carolus Christmas” frem dertil. Jeg er den eneste i selskabet der drikker øl, så vi skal nok også have lidt rødvin frem.

Glædelig Jul!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar