Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 19. december 2012

Tid til en øl - Fuglsang White Christmas


19. December 2012

Nogle gange virker beskrivelserne på etiketten direkte misvisende. Det gælder bla. ”White Christmas” fra Bryggeriet Fuglsang. Den bliver beskrevet som en ”traditionel julepilsner” og et andet sted som en ”classic pilsner”. Om det her skal forstås som en ”klassisk” pilsner eller en øl i ”classic”-typen ( som ikke er en pilsner ) melder historien ikke noget om. Når betegnelsen pilsner er nævnt, forventer man noget bestemt – bla. forventer man en lys, klar øl. Et enkelt blik på billedet viser, at det ikke er det vi får.

Etiketterne fra Fuglsang er smukke i deres enkelthed. De leder tankerne hen på papirklip. Her er farven holdt i en frostblå nuance med små stjerner på.

”White Christmas” er brygget med stivelse og dextrose, tilsat CO2 og ascorbinsyre, så det er ikke Das Reinheitsgebot, der dikterer processen her. Selvom vi er tæt på Tyskland. Den er på 4,8%.

Det er en mørk øl. Jeg vil sige på vej til dunkel-stilen, eller måske en mørk wiener ( classic ). Måske er betegnelsen ”pilsner” i denne sammenhæng et salgstrick, da mange danskere kender til denne type. I næsen fremkommer karamel og lidt sprit ( ? ) . Måske er det ascorbinsyren, der giver denne skarpe note. Det er en aggressiv øl, der virker skarp og ætsende i munden. Smagen indledes af en anelse karamel og eller smager den egentlig lidt som pilsner med farve. En lidt sur humleeftersmag. Ikke lige min kop te. Jeg kan væsentlig bedre lide deres ”Ding Dong”

Karakter 2


Ingen kommentarer:

Send en kommentar