Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 15. december 2012

Tid til en øl - Refsvindinge Jule Hyg


Så er der billede på skærmen igen. Må vist opdatere tidligere indlæg.

15. December 2012

Nogle bryggerier pryder deres etiketter med farvestrålende billeder eller morsomme tegninger. Teksten består af storladne historier eller floromvundne beskrivelser, så man ind imellem sidder tilbage med følelsen, at indpakningen var bedre end øllet.

Bryggeriet Refsvindinge går nærmest i den modsatte grøft. Her er slet ingen beskrivelser af øllet overhovedet – kun lige de nødvendigste fakta skrevet med småt. Etiketten er en sød, men lidt ubehjælpelig tegning af to nisser der kysser hinanden, mens deres huer danner et hjerte. Umiddelbart vil man tænke discountøl, når man ser denne øl. Den har da heller ikke været dyr. Det er nok den billigste øl, jeg endnu har set i Ølkonsortiet. Men det er en juleøl, og jeg har ikke smagt den tidligere.

Det er en mørk gylden øl på 5,7%. Den er klar med bittesmå bobler og en svag skumkrone. Man mødes af en lidt usammenhængende aroma, hvor rugbrød og ascorbinsyre blandes sammen. Det er efter min mening oftest en uskik med ascorbinsyre i øl. Øllet føles friskt – der er tilsat ekstra CO2. Smagen er på samme vis præget af en blanding af rugbrød og kunstig citrus. Ind imellem kommer der strejf af karamel. Refsvindinge har før lavet væsentlig bedre øl. Dette virker lidt som et discountprodukt.

Karakter 2


Ingen kommentarer:

Send en kommentar