Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 27. december 2012

Tid til en øl - Evil Twin Even More Jesus


27. December 2012

Så er juledagene forbi, og det har naturligvis handlet meget om Jesus. Masser af Jesus. Men man skal ikke tro at det er slut, bare fordi helligdagene er ovre. Der er ”Even More Jesus” i dag.

Den onde tvilling – Jeppe Bjergsø – har lavet denne kulsorte imperial stout. Titlen er skrevet med guldskrift og det stråler ud fra en central kraftkilde.

Teksten lyder: ” Få gange i historien er det sket, at en øl har hævet sig fra dødelig stjernestatus op til en højere guddommelig liga. Sædvanligvis er recepten til sådanne himmelske dråber en fed karamelagtig krop, kulsort farve, overvældende aroma af chokolade, kaffe, mørk frugt og muscovadosukker, tydeligvis lavet i begrænset omfang og vigtigst af alt – den må smage usædvanlig”.

 Alle disse krav opfyldes af ”Even More Jesus”. Den er så sort som tænkes kan. Det svage skum lægger sig - for en kort bemærkning –mørkebrunt på overfladen. Der er en overvældende kraftig aroma af kaffe, chokolade og gammelt læder i den bedst tænkelige balance.  Tyktflydende, varmende, ja endda en smule klistrende i munden. Kraftige noter af kaffe, chokolade og vanilje, der skaber en kompleks smag, hvor humlebitterheden virker som modspil i afslutningen. Ikke dominerende, men lige nok til at det hele hænger sammen. Med denne øl er det muligt at tænde julelys i øjnene hele året rundt.

Karakter 5+

Måske skulle folkekirken overveje denne øl til nadver i stedet for altervinen. Det kunne nok trække flere til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar