Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 9. december 2012

Tid til en øl - Brygværket Bjældebryg9. December 2012

Snestorm over Danmark. Her ligger sneen i hvert fald højt og vi har skovlet sne i indkørslen flere gange, men det kan man næsten ikke se nu. Vi gider ikke mere før i morgen. Sneen ligger meget højt på havebordet og vores nye lyskæde blafrer noget i vinden.
 
 
Så er det godt at sidde lunt inden døre. I dag har vi set en del TV og min kone har fået bagt småkager til jul. Gudstjenesten blev aflyst og det blev vores julekoncert i Ulsted Kirke desværre også. Vi har senere en i vores egen kirke.

Til aften åbnede jeg en juleøl fra Brygværket, der jo er Christian Skovdal Andersens samarbejde med One Pint. ”Bjældebryg” er brygget på Ørbæk Bryggeri og er økologisk ligesom de andre øl fra bryggeriet.

Christian Skovdal Andersen tegner selv sine etiketter og denne gang ser vi Rudolf, der sidder og bæller juleøl med en gevaldig rød tud. men Julemanden skælder ud. Måske var det den sidste øl på lager. Vi har også et lille, lettere omskrevet julecitat: ”Julen har bragt velsignet bryg”.

Det er en porter på 6,0%. Den er som sagt økologisk ( undtagen humlen ), og der er også økologisk kaffe tilsat.

”Bjældebryg” er sort med beige skum, der eroderer ret hurtigt. Duften er mørk med ristet malt, kaffe og lakridsrod. Den føles let i munden. Det er de ristede noter, der dukker frem i smagen, samt lidt humlebitterhed.

Karakter 3+

1 kommentar:

 1. Hej

  Jeg er journalist på Samvirke - og vi har lavet en hel lille ølguide til juleøl. Måske har du lyst til at omtale den på din blog eller til at kommentere på vores side, hvis du har bud på gode julebryg.

  Du kan finde den her:

  http://samvirke.dk/forbrug/gallerier/find-rigtige-juleoel-julemaden.html

  /Kristian

  SvarSlet