Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 18. december 2012

Tid til en øl - Meteor Biere de Noël


18. December 2012

I dag var sidste dag på danseskolen, så vi holdt en lille afslutning med italiensk pølsebord. Der var flere varianter, og det smagte dejligt. Jeg havde taget en fransk øl med – fra Alsace, i den lille by Hochfelden.

Den første optegnelse af bryggeri i byen daterer sig til 870, og man ved af Brasserie Meteor blev grundlagt i 1640. Det er Frankrigs ældste bryggeri, der stadig producerer øl og man laver stadig 100%  af øllet på stedet. Det var Jean Klein, der grundlagde bryggeriet, men i 1844 overtog familien Metzger det. De blev ved giftermål blandet med familien Haag, der stadig ejer bryggeriet. I 1925 får bryggeriet navnet Meteor. Der er over 200 ansatte, men det er stadig et familieejet bryggeri.
 


Alsace har jo været skiftevis fransk og tysk, og det er den tyske øltradition, der har domineret området. Meteor brygger da også mest undergæret øl, men er også begyndt at eksperimentere me overgærede typer. Der hersker nogen uenighed om, hvorvidt deres juleøl er en bock, en imperial pilsner eller en overgæret ale.

 
Etiketten dækker hele flasken og forestiller et ægte julelandskab. Sneen ligger tyst over den lille landsby, hvor kirketårnet rager op. Nordlyset farver himlen på forunderlig vis. Det er ren idyl – her er venligt og hyggeligt.
Og det passer også godt til denne øl, der er en behagelig og venlig oplevelse. Det er nemt at drikke adskillige flasker.
”Biere de Noël” er på 5,8%. Der er tale om en smuk, mørkgylden øl med bittesmå bobler og et pænt hvidt skumlag. Den er klar – der er ikke tale om flaskegæring her. Men aromaen minder mere om en overgæret end en undergæret øl. Her er frugtige estere, der giver en mild og behagelig duft. Den er også venlig i munden. I det hele tager er indtrykket balance. Det giver måske en lidt neutral oplevelse, men alligevel er indtrykket yderst behageligt. Smagen er også frugtig med lidt karamelsødme og lidt balancerende humle.
Karakter 4
Købt hos Vinspecialisten, Aalborg.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar