Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 5. marts 2014

Tid til en øl - Cruise / Molson Canadian / Dos Equis


5. Marts 2014

Den anden dag på havet – onsdag – var vi kommet så langt sydpå, at poolområdet for alvor åbnede. Vi kunne slikke sol og bade - og drikke en kølig øl, hvis det skulle være.

Der var et pænt udvalg af øl i barerne – mest pilsnerøl, men jeg måtte jo prøve de mærker, jeg ikke kendte i forvejen. nogle af dem er temmelig kendte andre steder.

 
Molson er den ældste bryggeri i Nordamerika. Det ligger i Toronto, Canada og stammer helt tilbage fra 1786, hvilket er gammelt på de kanter. John Molson grundlagde det første bryggeri ved St. Lawrence floden nær Montreal, men nu er der flere afdelinger rundt om i Canada. Bryggeriet hedder siden 2005  Molson Coors.
Molson har en aftale med den canadiske ishockeyliga og er også involveret i hospitaler, banker og dampskibe.
I 1959 udsendte de deres flagskib – ”Molson Canadian Lager” på 5,0% . Der er en sløret orangegylden lagerøl – hen i retning af en classic. Der kom ikke meget skum i denne udgave, og man kan ane ganske få, spredte bobler i glasset. Aroma af modne druer og gamle blade. Det er en temmelig skarp og aggressiv øl, hvilket jeg ikke havde forventet. Smagen er let med indtryk af let ristet bygmalt, toast og moden frugt. faktisk lidt af en positiv overraskelse.
Karakter 3+
 
 
Efter aftenens show satte vi os for at høre guitar og sang fra Leo, der hver dag underholdt et par timer med gode melodier. Ind imellem havde han en times tema med Beatles eller Elton John, men oftest var det en god blanding at forskellige guitarsange.
Jeg fik en sjov blågrøn flaske øl – en ”Dos Equis” fra Mexico. Det er Cerveceria Cuauhtémoc Mochtezuma Heineken de Mexico, der står bag brygget. De laver også ”Sol”, der på vores breddegrader er mere kendt, men ”Dos Equis” er faktisk det 6. mest importerede mærke i USA. Mest på grund at et storstilet reklamestunt, der har stået på i 6 år. Den 73-årige skuespiller Jonathan Goldsmith giver den som ”The most interesting man in the world”, og det er en karakter der giver genklang i USA. ”Hvis han klapper dig på skulderen kan du skrive det på dit CV”, siger man. Både skuespiller og øl var for 7 år siden ret middelmådige, men de har hævet sig til stjernerne.
Cuauhtenoc Brewery  stammer fra 1890, hvor det blev grundlagt af José Calderon Muguerza, José A. Muguerza, Francisco Sada Muguerza, Alberto Sada Muguerza, og Isaac Garza Garza. Man kan undre sig over hvad sidstnævnte gør i det selskab, men han var gift med Consuelo Sada Muguerza. I 1985 slog de sig sammen med Mochtezuma. Det var den tyskfødte Wilhelm Hasse, der i 1884 etablerede dette bryggeri i Mexico og i 1897 udsendte han en øl for at fejre århundredeskiftet. – ”Siglo XX” ( 20 årh ). Denne øl er så siden blevet til ”Dos Equis”.
Det er en lys, gylden øl på 4,8%. Svagt skumlag og en relativ neutral duft. Den er forfriskende som så mange latinamerikanske øl, men den har kun en let smag af korn og en anelse nød.
Karakter 3
Den finder også i en mørkere wienerølsudgave.
 
.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar