Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 21. marts 2014

Tid til en øl - Old Dominion Baltic Porter


21. Marts 2014

Er netop hjemvendt fra en forrygende forestilling med Musicaliber. De spiller ”Spring Awakening” – et meget dramatisk stykke om unge med problemer i slutningen af 1800 tallet. Skuespillet er skrevet i slutningen af 1800, men blev forbudt, for det var for kontroversielt, og blev vist først opført i 1970erne. For nyligt er der så lavet en musicaludgave. Her er seksuelle drifter, homoseksualitet og uønsket graviditet, og det fører til uretfærdighed og undertrykkelse af de unge, så det næsten ikke er til at bære. Et selvmord og død som følge af abort hører til de dramatiske begivenheder. Vi kendte mange af skuespillerne fra samarbejdet på Skansen, og det var spændende at se dem i sådan et drama. De gjorde det fantastisk godt. Stykket spiller på ”Det Hemmelige Teater” i Aalborg hele næste uge.

Inden da blev øllene til årets ”Påske og forårssmagning” fundet. Jeg skal i starten af april holde smagning hos Ølentusiasterne, men der er ikke mange tilmeldt endnu. Vi håber der kommer flere. Vi skal smage:

1. Clown Shoes Clementine

2. Munkebo Valhal

3. Williams Bros Good Times

4. Indslev Frederiks påske

5. To Øl Yeastus Christus

6. Hoegaarden Verboden Vrucht

7. De Dolles Brouwers Boskeun

8. Bøgeskov Cherry Stout

9. De Ranke XXX Bitter

10. La Trappe Quadrupel Oak Aged

Så skal vi bare lige have det hele knyttet til forår og påske.

 
Mellem arbejde og musical havde jeg lidt tid, og det kunne passende være tid til en øl, så jeg fandt vej til John Bull. Her kunne jeg få en ”Baltic Porter Winter Brew” fra amerikanske Dominion Brewery.
Bryggeriet blev stiftet i 1989 i Ashburn, Virginia, men har nu til huse i Dover, Delaware. Grundlæggeren var Jerry Bailey, og han har haft adskillige bryggere til oplæring gennem tiden. De har siden fundet andre små bryggerier – Bells Brewery, Victory og Lost Rhino for at nævne nogle. Bryggeriet afholdt også en årlig festival for lokale bryggere.
I 2007 blev bryggeriet opkøbt af Fordham Brewery og de to bryggerier dannede Coastal Brewing Company.  
De forskellige brands sælges stadig under hvert sit navn. I 2009 flyttede de til Dover.
”Baltic Porter Winter Brew” er en kulsort øl på 6,8%. Faktisk havde jeg ikke set at jeg havde fået det rigtige glas, før jeg havde drukket øllet. Den er brygget af pilsner-, crystal- og rugmalt, samt mørke specialmalte. Bitterheden er på 30 IBU, men jeg kan ikke finde oplysninger om humletyper. Der var absolut intet skum på overfladen. Den har en duft af sveske og chokolade med et lille strejf af lakrids. Den er nem at drikke og føles let i munden. Men smagen er fyldig nok. Igen er det sødme fra svesker, kakao og lakrids – lidt som når man har tygget en lakridsrod et stykke tid. Bitterheden forsvinder i de andre indtryk
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar