Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 13. marts 2014

Tid til en øl - Magic Hat #9 ( not quite pale ale )


13. Marts 2014
Den sidste aften i New York så vi Lion King. En fantastisk forestilling, hvor kostumerne overraskede. Jeg havde nok haft mine tvivl om, hvorvidt det ville virke med dyrekostumer, men alle mine forbehold blev fejet til side. Det fungerer. Det var en god afslutning på vores ferie.

Inden da havde vi været Downtown, for at se Wall Street ( jævnt ligegyldigt ) og 9/11 mindesmærket ( meget flot og stemningsfuldt ), og vi så også det indianske museum. Sidst på eftermiddagen slappede vi atter af med vores trætte fødder.

 
Magic Hat Brewery stammer fra Burlington, Vermont. Man begyndte at brygge i 1994, men flyttede til større lokaler i 97. I 2005 overtog de Pyramid, men er siden selv blevet opslugt af North American Breweries og sidst Cerveceria Costa Rica. De brygger 3 faste øl, bla.” #9”.
 
Det er en øl, der ”hvirvler rundt på tungen og stiller flere spørgsmål end den svarer på”. Hvorfor hedder den f.eks #9. Bryggeriet hævder selv at det aldrig er blevet afsløret. Et bud må være at det er deres niende bryg, men det vil næsten være for enkelt.
 
Undertitlen er ”not quite pale ale”, og også her skriver de, at ” det er en øl, der er umuligt at beskrive, for der er ikke nogen mage til.
 
Den er brygget med Pale ale og Crystal malt - Apollo og Cascade humle ( IBU 20 ). Bryggeriet nævner selv ”Our secret ingrediens ….  og det må vist være abrikos. Det er da også nævnt flere steder på nettet, men jeg husker ikke det stod på etiketten. Det er til gengæld tydelig i smagen.
 
Det er en pale ale ( trods navnet ) på 5,1%. Guldfarvet med små, langsomme bobler. Knitrende skum, der lyder som en sodavand. Duft af græs og strå. Det er en frisk og livlig øl. God smag af sødlig bygmalt og abrikos. Afsluttende med en mild bitterhed.
 
Karakter 3+
 
Bryggeriet slogan er ” A performance in every bottle”.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar