Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 6. marts 2014

Tid til en øl - Puerto Rico / Medalla Light


6. Marts 2014

Torsdag eftermiddag anløb vi San Juan på Puerto Rico – lige ved siden af et endnu større skib. San Juan er en millionby, men vi lagde til ved den gamle bydel, der ligger på en lille halvø. Vi havde ikke bestilt nogen tur, men gik i land for at udforske byen, og startede med den store fæstning San Felipe del Morro.

Byen blev grundlagt i 1521 og hed dengang Puerto Rico. Øen hed derimod San Juan. På et eller andet tidspunkt ( 1746 ) har de byttet navn.

Efter at have set fæstningen gik vi ind i byen og så kirken og de smalle gader. Den gamle bydel er ikke så stor, så vi nåede snart til Plaza Colon, hvor øjet faldt på en lille bar – Cafe Berlin. Den var en smule snusket, men jeg kunne se at de havde det lokale ølmærke ”Medalla Light”. Så den måtte jeg smage. Jeg spurgte om jeg kunne tage den med ud på pladsen, men det må man ikke i amerikanske byen ( og Puerto Rico er jo knyttet til USA ). – Men jeg kunne hælde øllen op i et rødt papkrus, for så kunne man jo ikke se om det var øl eller cola. Jeg ville jo gerne fotografere mine øl, så jeg spurgte efter et gennemsigtigt glas. Efter nogen uforståelig snak fra begge sider lykkes det mig at få det. Så jeg hældte først øllen op i et plastikglas og fotograferede det – derefter over i det røde papkrus og gik ud på pladsen. Det er nok ikke den helt rigtige måde at behandle en øl på, men sådan blev det.

 
I 1937 grundlagde brødrene Alfonso, Sabino og Ramon Valdes Cobian Cerveceria India i Mayagüez, der er den største by på Puerto Ricos vestkyst. I 2009 ændrede de navnet til Cerveceria de Puerto Rico, hvilket jo giver mere mening.

De brygger denne ”Medalla Light” som er på 4,2%, så ”light” betyder her ”lys” og ikke nødvendigvis ”let”.

Det er en gylden øl – lidt sløret at se på, men om det skyldes plastikglasset er ikke helt klart. Der er næsten ingen duft, men den virker som så mange caribiske pilsnere frisk og let – som en erstatning for vand. Der er smag af halm og noget afsluttende kunstig citrus. Ikke nogen særlig god øl, men jeg havde jo heller ikke behandlet den pænt.

Karakter 2


Ingen kommentarer:

Send en kommentar