Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 2. marts 2014

Tid til en øl - Heartland Brewery, New York


2. Marts 2014

Søndag var vejret i New York helt anderledes. Der var stadig frostvejr, men solen skinnede fra en skyfri himmel, og vi tog tidligt af sted til Broadway og Times Square, der lå lige i nærheden. Selv tidligt på formiddagen er det et lyshav af store reklameskilte. Det er overvældende med de enormt høje bygninger i Midtown. Vi fortsatte ned af Broadway – med en lille afstikker til Bryant Park, hvor der er udendørs skøjtebane og udsigt til Empire State Building. Der skulle vi naturligvis op, og da det var tidligt på dagen, var der næsten ingen kø. Fantastisk udsigt – med sne på toppen af alle de andre skyskrabere.

På hjørnet af Empire State ligger Heartland Brewery. Bryggeriet har flere 7 barer rundt på Manhattan, men alt øl bliver brygget i Brooklyn. De åbnede i 1995. Der er både bar og restaurant, og vi var også ved at blive sultne.

 
Man kan bestille en smagning med 5 af deres øl, men man kan også bestille ”tasters” enkeltvis til samme pris. Så kan man også blande regulars og seasonals.
 
 
Jeg valgte at smage tre øl – ”Empire Premium Beer” – ”Red Rooster Ale” og ”Farmer Jon’s Oatmeal Stout”.
 
”Empire Premium Beer” er en pilsner på 5,3%. Den er lys og klar med få, dovne bobler. Den af en duft af strå, men virker meget forfriskende. Smag af lys malt med en sprød note af kiks, lidt blomst og citrus i slutningen. En behagelig pilsner.
Karakter 4
”Red Rooster Ale” er en red ale på 5,5%. Flot rød øl, hvor skummer sætter sig fint på glasset. Let neutral duft. Den føles blød i munden med lav karbonering. Smag af karamelmalt blandet med US humle. Pæn bitterhed til slut.
Karakter 4
”Farmer Jon’s Oatmeal Stout” er på 6,0%. Sort øl, hvor skummet har samme farve som cafe latte. Duft af havre og chokolade. Føles blød og fløjlsagtig. Smagen er domineret af chokoladen, og bliver let for vammel.
Har vundet både guld, sølv og bronze ved Great American Beer Festival i henholdsvis 97, 99 og 95.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar