Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 23. marts 2014

Tid til en øl - Old Danish Beer / Albairisch Dunkel


23. Marts 2014

Det er de gamle øl, der præsenteres i aften – i hvert fald hvis man skal tro på navnene. ”Old Danish Beer” er en øl, der er lavet i samarbejde mellem Dansk Mjød og Ørbæk Bryggeri. Den er baseret på en gammel opskrift fra 1700-tallet. men nærmere kommer man ikke – ”wiener- og münchenermalt , udvalgte humletyper og det gode vand fra Ørbæk”.

Det var en af mine gode venner, der havde anskaffet sig den på Nationalmuseet, og den smagte vi i går, da vi havde madklub i Dronninglund.

Det er en stærk øl på 10,1%. Vikingerne drak ikke så meget mjød, som man ofte hører. Mjød er lavet på honning, og det er en temmelig dyr drik at fremstille. Mjød var en drik for guderne – øl var en drik for menneskene. Og ved festlige lejligheder kunne man blande de to til Mjønsøl. ( Der er nu nok også blevet drukket mjød, for hvordan skulle vi mennesker ellers få kendskab til det ).

Det er en mørk øl med en kraftig, sødlig duft af honning. Den har en god fylde, men virker samtidig frisk, nærsten champagneagtig. Smagen er først og fremmest sød af honning, men den holder længe. En fornem øl, der helt passer til særlige lejligheder.

Karakter 4+

 
Aftenens øl er efter en gammel opskrift fra Bayern – ”Altbairisch Dunkel” fra bryggeriet Ayinger.
 
Smuk mahognyfarvet øl på 5,0%. Skummet er kraftigt og kom ovenud af flasken, men ikke hurtigere end det kunne styres. Sidste salgsdag var engang i 2013, men det have ikke influeret på smagen. Duft af mørk malt med en anelse valnød og rugbrød. Fin fylde. Det er også malt og rugbrød der træder frem i smagen.
 
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar