Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 12. marts 2014

Tid til en øl - New York / Samuel Adams Dark Depths


12. Marts 2014

Meget tidligt onsdag morgen anløb vi igen Manhattan, og kunne – mens vi pakkede kufferten – nyde synet af New York Skyline fra vores balkon. Fantastisk.

Vi gik til vores hotel, for det var svært at få en taxa, når 2500 mennesker skal bruge en på samme tid og sted. Det tog ikke så lang tid. Senere på formiddagen gik vi endnu en tur i Central Park, inden vi skulle mødes med vores datter på Times Square. Hun havde været i New York, mens vi var på cruise, og skulle hjem samme dag, men vi havde lige mulighed for at mødes. Det var næsten uvirkeligt.

 
Vi skulle se en musical om aftenen, så vi ville lige slappe lidt af på hotellet sidst på eftermiddagen. Vi fandt et supermarked på vejen og jeg erhvervede mig en øl fra Boston Beer Company til at slappe af med.
”Samuel Adams Dark Depths” er en af de mere specielle Sam Adams øl, der kun udkommer i små mængder. Denne er ”batch nr. 2 ”
Det er en Baltic IPA, altså en undergæret øl, men er det virkelig en IPA. Den er i hvert fald sort som arvesynden, og etiketten handler da også om ” the english porter was tranformed, from af mild ale to a dark and comples lager that comfounds definition”. Altså en øl uden klar definition.
 


Den kommer i en 66 cl flaske og holder 7,6%, så jeg slappede vældig godt af. Brygget med Pale Ale malt, Munich, Caramel 60 og Carafa 1. Masser af humle – Zeus, Athanum, Saaz, Simcoe, East Kent Goldings og Topaz ( IBU 55 ).
Den  er kulsort med gulligt skum. En dejlig duft af kaffe med sukker – nærmest som en irish coffee. Forbavsende let i munden. Ristet malt med lidt sødme og en afslutning med citrus fra humlen. I begyndelsen var jeg lidt frustreret over, at smagen synes at forsvinde så hurtigt, men med tiden bygger den en god fylde op, og lidt sent i eftersmagen kommer der også tydelig humlebitterhed.
Karakter 4
Om aftenen så vi musicalen ”Pippin”, som er en blanding af musical og cirkus. Artister fra Cirque de Soleil medvirker og sammen laver de en fantastisk forstilling.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar