Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 20. marts 2014

Tid til en øl - Damm Daura ( glutenfri )


20. Marts 2014

Jeg smagte en glutenfri øl for første gang på vores krydstogt. Så da min kone så endnu en på en indkøbstur i Bilka købte hun den til mig, så jeg kunne se om den var ligesådan.

”Redbridge” fra Anheuser-Busch var brygget på Sorghum – en afrikansk græsart, og den havde en anderledes ( men ikke ubehagelig smag ). Det var ikke lige typisk pilsnerøl. Men ”Daura” fra det spanske bryggeri Damm er brygget på bygmalt.

Bryggeriet hævder at man har fjernet glutenindholdet fra bygmalten ( hvordan ved jeg ikke ), så der er under 3 ppm ( parts per million ). Grænseværdien for glutenfri produkter er 20 ppm. Det skal dog nævnes, at at flere glutenallergikere advarer og siger den ikke er glutenfri, så det er vist påstand mod påstand.

Fakta er, at den har vundet guld for glutenfri øl tre år i træk ved ”Taste & Quality Institute” i Bruxelles og har guldmedalje fra 2011 og 2012 ved ”World Beer Championship”  - foruden adskillige andre priser. ( Man kan se dem alle på hjemmesiden )

Der er en undergæret pilsnertype på 5,0%. Meget lys med kraftigt, hvidt skum og mange bobler. Der er som nævnt brugt speciel glutenfri bygmalt, samt ris  ved brygningen. Denne øl dufter af øl. Det er brygmalt og korn, der er fremherskende.  Den er som så mange spanske øl forfriskende i sommer varmen. Den har desuden en let snerpende karakter. Smagen er præget af en let sødme efterfulgt af en fin bitterhed.  Faktisk en udmærket øl, så må andre vurdere om den er ordentlig glutenfri.

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar