Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 23. august 2008

Tid til en øl - Fanø Mørk

23. August 2008
I dag tog vi på langtur til Sønderjylland, og på vejen ned hørte vi pludselig i radioen, AT DANMARK HAVDE FÅET TILKENDT GULDET I 49-EREN – HURRA!!!
Fint at vi kunne låne kroaternes båd, men nu har vi også betalt tilbage både i håndbold og bordtennis, så nu står vi lige igen. De skal ikke regne med fordele fremover.

Vi kom lige forbi Klejtrup efterskole, hvor vores yngste datter lige er startet, og besluttede pludseligt og uden varsel at tage et smut omkring og sige hej. Hun blev noget forundret over at se os, men fandt dog tid til at snakke og vise os sit nye skoleskema. 36 timer om ugen. Udover de obligatoriske fag var det dejlig at se fag som musik/drama – rytmisk træning – kor og sammenspil. Hun var blevet noget forkølet, men er ellers ved godt mod, og hun skyndte sig ind til de andre kammerater. Fint.

Efter et par voldsomme regnskyl, nåede vi frem til et dejligt frokostbord, hvor der også var et par sønderjyske øl til ganen.
Fra de 5 gårde var der en ”Orla”, der er beskrevet som pilsner, men farven er alt for mørk. Der er nok mere tale om en classic. Det er en mørkgylden øl med svagt skum, der har en anelse sødme og en let bitter, kortvarig eftersmag.

Derudover var der en ”Fanø Mørk”, som jeg ikke havde smagt før. Fanø Bryghus ligger i udkanten af Nordby og stammer fra 2006. Der er også en bar og en lille ”Biergarten” ved bryggeriet, så man kan smage, hvis man kommer på de kanter.
Øllen kan vel beskrives som en stout, selvom bryggeriet ikke benytter denne betegnelse. Det er en meget mørk, sort øl med et beige/brunligt skum. Den er overgæret og ufiltreret og har en alkoholprocent på 6,0%. Allerede i duften fornemmer man en fyldig øl. Fornemmelsen er venlig, og øllet er da også brygget på blødt vand, der er hentet om fra 40 m dybde i Fanøs undergrund. Smagen er domineret af sødme og karamel og måske lidt kaffe. Der anes også et strejf af lakrids i slutningen. Eftersmagen er lang og blød uden den store bitterhed. En venlig stout.
Karakter 4

Fanø Bryghus har 4 øl i standartsortimentet og nogle sæson- og specialøl. De kan så vidt jeg ved købe over hele landet. Her i Aalborg har jeg set dem i Salling.

Efter en hyggelig eftermiddag og et lille kagebord (gudskelov ikke det store sønderjyske kagebord ) vendte vi næsen hjemad igen. Det er en lang køretur, så det er for sjældent, vi ses, men sådan er det jo, når nogle vælger at bosætte sig i den anden ende af landet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar