Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 20. august 2008

Tid til en øl - Fuller's 1845

20. August 2008
Der er ikke meget positivt at skrive om fra OL i dag. Så vi går bare direkte til en øl
Der har været bryggeri Chiswick-bydelen i London siden  1630 ( det skulle være det ældste endnu eksisterende bryggeri ).
I 1829 indtræder John Fuller i bestyrelsen i dette bryggeri og i 1845 overtager han bryggeriet sammen med Henry Smith og John Turner. Bryggeriet ændrer navn til Fuller, Smith & Turner.
I 1995 udsender de en jubilæumsøl, der bærer navnet ”1845”, så det er til at huske, hvornår bryggeriet startede.
Det er denne øl, jeg anskaffede for nylig, da Fakta - af alle steder - pludselig havde Fuller øl på udsalg.
Det er jo meget godt, at få sit øl billigt, men jeg er egentlig lidt imod, at discountkæder opkøber et stort parti øl, og sælger det billigt. Der er for mange eksempler på, at det får specialbutikkerne til ikke at ville forhandle disse mærker. Når så øllet forsvinder fra discountbutikken, kan vi ikke længere få den gode øl nogen steder. Her i Aalborg-området savner jeg stadig steder at købe Affligem Tripel og Anchors Old Foghorn, der begge har været til salg i billigbutikker, og af den grund er forsvundet fra specialbutikkerne. Øv!

Fuller’s 1845 er en ”Strong Ale” med en alkoholprocent på 6,3%. Den er lagret og eftergæret på flasken i mindst 100 dage, hvilket gør, at den også nærmer sig betegnelsen ”Old Ale”. Den er brygget på Amber malt, som giver den flotte rødgyldne farve. Skumudviklingen er fin og giver et temmelig fast skum med mange små fine bobler. Den første aroma – lige når øllet er hældt op – minder mig lidt om nissehvidtøl, men det forsvinder heldigvis, når den er dampet lidt af. Fornemmelsen er fyldig, og smagen er præget af mørk frugt og lidt af alkohol. Efterhånden trænger humlen sig mere på ( Goldings ) for at balancere indtrykket. Bitterheden dominerer eftersmagen i lang tid.
Karakter 4. Jeg kan dog bedre lide ESB’ens lidt friskere fremtoning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar