Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 13. august 2008

Tid til en øl- Abbot Ale

13. August 2008
I dag fik vi gæster, der skulle se vores nye små kattekillinger. De er snart 2 uger gamle og har givet lidt drama til hverdagen og søvnløse nætter. Vores racekat, ”Poeme” ( Hellig Birma ) var blevet gravid og fødte en lille unge, men derefter gik fødslen i stå, så vi måtte til dyrlæge og få foretaget kejsersnit for at redde de 2 sidste unger og moderen.
Efter fødslen var Poeme helt groggy og havde svært ved at tage sig af killingene og de 2 af dem havde ikke nogen sutterefleks, så de fik ikke rigtig noget mælk. Vi har så flaskefodret dem hver 3. time – i starten også om natten, men nu får de ved midnat og så igen ved 6-tiden. Så det er hårdt at få babyer igen. Desværre fik den ene killing en infektion, men de 2 andre tager fint på og er ved at få øjne.
Der kommer selvfølgelig en masse mennesker for at se dem, og vi fik lidt hjemmelavet pizza til aften. Det gav lejlighed til at åbne en dåse ”Abbot Ale”.

Bryggeriet Greene King ligger i Bury St. Edmunds – i Suffolk nord for London. Der er ingen kongelig tilknytning bag navnet. Det stammer fra 1887, hvor Mr. Greene og Mr. King besluttede at slå deres bryggerier sammen. Siden har de opkøbt mange bryggerier og pubs, og de ejer nu over 1000 pubs rundt om i England.
Bury St. Edmunds er en gammel by, og der er brygget øl der i næsten 1000 år. Wilhelm Erobreren ønskede at vide, hvilke resourcer han havde i sit rige ( hvor meget han kunne kræve i skat ) – hvor der var møller, smedjer , bryggerier osv. Alle disse oplysninger blev samlet i ”The Doomsday Book” fra 1086, og her omtales klosterbryggeriet i Bury St. Edmunds.
Det er denne gamle tilknytning, der har givet navn til ”Abbot Ale”

På flasken/dåsen ses abbeden og en indskrift, der lyder: ” Brewed longer for at distingtive full flavour”. I løbet af denne lange brygtid gæres 2 gange under relativ høj temperatur, hvilket giver en meget aromatisk øl.
Abbot Ale er en nærmest orange gylden ale brygget på Amber- og Krystalmalt, der giver farven. Det er en klar øl med store bobler, men med temmelig lille skumudvikling ( i hvert fald i dag ).
Den er brygget på det bløde vand fra kridtlagene i Suffolk, hvilket giver en blød, venlig fornemmelse, Fra den dobbelte gæring frigives mange frugtagtige estere, der giver en lidt parfumeret smag. Der er humlet af 2 omgange – først med Challenger og sent i forløbet med Fuggles, hvilket er med til at forstærke de blomsteragtige noter. Bitterheden i eftersmagen er middel.
Procenten er 5,0% , hvilket er meget almindeligt for flaskeøl i England. Fadølsprocenten er ofte noget lavere.
Karakter 3+

Der er stadig noget tid til, killingerne skal have godnatmad, så nu må jeg ind og se lidt OL sport.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar