Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 19. juli 2009

Tid til en øl - Altenmünster Brauer / Beer Here Beelzebub

18. Juli 2009
Det ventede skybrud med torden, der skulle have ødelagt vores avisrute, udeblev heldigvis. Vi stod op 06.30, og nåede faktisk at dele den første rute ud i tørvejr, inden en stille, men ubønhørlig sileregn satte ind. Så vi blev våde, men det var ikke så ubehageligt. Ellers har det regnet indtil for lidt siden.
Vi var i byen og spise hos gode venner, der havde lavet laks på grill med pestosauce og store grillede rejer, samt salat, Det smagte virkeligt godt og var en dejlig og let sommermad.
Vi fik et par øl til maden – først en ”Einbecker Mai-Ur-Bock” som jeg tidligere har skrevet om ( 1. juni 09 ) og derefter en – for mig - ukendt øl fra Altenmünster. Altenmünster er et brand som bryggeriet Allgauer i Kempten brygger. Aftenens øl var ”Altenmünster Brauerbier Urig /Würzig” som er en sydtysk pilsnertype ( Münchener Helles ) på 5,0%.
Flasken er meget flot med relief i glasset og en fin genbrugsprop ( jeg kan ikke huske hvad den type hedder ) og kun med en rød halsetiket. Der laves også en type med grøn etiket med tilnavnet ” Hopfig Herb”. Det er mere humlet - som en nordtysk pilsner.
Ovenpå den fyldige ”Maibock” fra Einbeck faldt denne øl nok lidt igennem. Det var desværre udseendet, der fik de højeste points. Der var hverken kraft i smag eller eftersmag.
Karakter 2
Bagefter fandt værten en dansk øl frem fra et af de helt nye bryggerier – Beer Here. Jeg har skrevet om bryggeriet før – det er den tidligere brygmester på Ølfabrikken, Christian Skovdal der står for disse øl.
Denne øl stammer egentlig fra 2001, hvor han bryggede en belgisk tripel øl til hjemmebrug. Den smagte vældig godt, men når den blev nydt i større mængder, gav den en djævelsk hovedpine dagen efter. Derfor har den fået det djævelske navn ”Beelzebub”. Nu var vi jo 2 om at dele, så om navnet er berettiget ved jeg ikke.
Det er en belgisk tripel type på 8,5% - brygget med 3 forskellige gærstammer og tilsat koriander og appelsinskal, som sig hør og bør. Det der er lidt anderledes er, at den er mere humlet end normalt. Dog må det siges at der på flasken står IBU 50, hvilket jo ikke er helt unormalt. Jeg mener at Westmalles originale tripel har en IBU på 40.
Det er en uklar lys øl med et orangegyldent skær. Duften er karakteristisk for en tripel, men man kan måske godt fornemme en smule skarphed fra humlen. Den fylder godt i munden og har en behagelig krydret smag, der afsluttes med en markant bitterhed. Jeg synes dog ikke, at det på nogen måde skæmmer helheden.
Karakter 4+
Vi nød også en ”Carribean Rum Stout” fra Hornbeer, men den skriver jeg om en anden gang.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar