Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 20. juli 2009

Tid til en øl - Caribbean Rumstout

19. Juli 2009
I dag er der sket en del. Vi har været til fødselsdag på Fosdalhus, hvor de har Nordjyllands største kagebord. Der var over 30 forskellige kager og selvom de var små, kunne jeg ikke smage dem alle. Faktisk blev jeg lidt forspist, og da en del af kagerne havde konfektpræg, blev det næsten helt kvalmende. Bagefter gik vi tur i Fosdalen, der er en frodig slugt, hvor naturen stort set får lov at passe sig selv. En slags dansk urskov.
Vi sprang aftensmaden over og kørte til Aalborg for at se den nye Harry Potter film. Det er efter min mening en af de allerbedste. De første var gode, men der var lidt børneeventyr over dem. Nu er historien vokset og det filmiske udtryk er blevet fantastisk, så nu nærmer den sig de store eventyr som Batman og Ringenes Herre. Karaktererne er trukket skarpt op – især kan jeg godt lide Malfoys isolation og desperation, men også de andre personer får nye facetter. Jeg læste en anmeldelse, der beskrev den som en mørk og dyster film – uden nogen form for humor. Jeg synes, der er masser af humor i filmen, men historien er selvfølgelig mere mørk. Det beskrives i nogle fantastiske billeder, der er holdt i ret mørke toner.
Karakter 5
”Caribbean Rumstout” er også holdt i mørke toner. Det er en sweet stout, der er brygget på ristet bygmalt, røgmalt, havre, kaffe og en smule krydderier. Derudover er der tilsat en sjat rom fra Vestindien. Den er lagret på egetræsfade.
Sweet Stout typen blev vældig populær i Mellemamerika og Vestindien, og det var naturligt at tilsætte rom, der jo også stammer fra disse kanter.
Bryggeriet hedder Horn Beer og ligger i Hornsherred. De var med på Ølfestivalen i maj i Århus. åbnede egentlig først i juni 2008. Siden da har de brygget spændende øl – bryggeriet er brændt ned til grunden – og de er starten op igen med nyt materiel. Brygmesteren hedder Jørgen Fogh Rasmussen og er bror til Anders. Det er Gunhild Rasmussen der maler de billeder, der ligger til grund for etiketterne.
Det er sjove, naivistiske billeder og til ”Caribbean Rumstout” ser vi en pirat med en papegøje på skulderen, der glædes synligt ved at finde en tønde rom.
Det er en kulsort øl på 11.0%. Skummet er mørkebrunt og det forsvinder hurtigt. Duften er stor og fyldig med lidt røg og ristet malt. Man fornemmer også tydeligt en vis sødme. Øllet føles fyldigt i munden – næsten tyktflydende og efterlader en lidt fedtet fornemmelse på læberne. Smagen er sød og man lægger også mærke til rom og kaffe og sukker, det er næsten som en romtoddy. Den kunne godt nydes varm. God lang eftersmag, hvor humlen ikke gør andet end at balancere.
Karakter 5
”Caribbean Rumstout” blev kåret til ”Årets Ølnyhed 2008” af De Danske Ølentusiaster. Uden at have smagt alle konkurrenterne, vil jeg hævde, at det er fortjent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar